Jardins del Teatre Grec

Actualització 30 maig 2023

Els Jardins del Teatre Grec, com la gran majoria de jardins de Montjuïc, van ser creats amb motiu de la celebració de l’Exposició Internacional de l’any 1929 que va tenir lloc a Barcelona. L’espai, que originàriament va ocupar el segon roserar públic de la ciutat, és avui un lloc ideal per passejar tranquil·lament, tant en família com amb la parella o amics i així desconnectar de la bullícia que en moltes ocasions inunda la ciutat.

La vegetació dels Jardins del Teatre Grec

Pel que fa a la vegetació dels jardins del Teatre Grec, es poden trobar exemplars d’una gran varietat d’espècies, tant de plantes i flors com d’arbres. D’entre tots ells destacaríem les grans alzines, els tarongers, les palmera, els freixes, diverses plantes aromàtiques i l’espígol.

Quines coses trobareu als Jardins de Teatre Grec?

Quan s’accedeix als jardins, el primer que crida l’atenció és la pèrgola que es troba en una de les cantonades i que, sens dubte, és un dels llocs preferits pels visitants dels jardins per fer unes quantes fotos i gaudir de les vistes de la resta del jardí.

flors Jardíns Teatre Grec

Al costat de la pèrgola es troba un dels llocs amb més encant dels Jardins del Teatre Grec, el mirador, localitzat en una espècie de terrassa. Degut al fet que els jardins es troben a la part baixa de la muntanya, les vistes de Barcelona que es poden observar des del mirador no són tan espectaculars com les que es poden albirar des d’altres punts del parc de Montjuïc situats en parts més elevades de la muntanya. Tot i això, es pot observar la llunyana Serra de Collserola, el molt més proper Teatre Lliure i diversos llocs característics situats al litoral de Barcelona.


Malgrat que tant el mirador com la pèrgola solen ser els elements que més criden l’atenció a simple vista, és el Teatre Grec, element que dóna nom als jardins, l’autèntica icona del lloc. La raó per la qual resulta més complicat fixar-se en ell és perquè troba completament integrat a la muntanya, gairebé camuflat, just en el lloc on anteriorment es trobava la pedrera de Montjuïc i que va servir per a la construcció d’infinitat d’edificis històrics de Barcelona, molts dels quals encara avui dia romanen en peus.

El Teatre Grec

Encara que, donat el seu nom i la seva estètica, pot semblar un teatre grec autèntic en realitat és una rèplica que, com els jardins, es va construir l’any 1929, amb motiu de l’Exposició Internacional. Els arquitectes encarregats del projecte, Ramon Reventós i Nicolau Maria Rubió i Tudurí, es van inspirar en el teatre de Epiduro d’Atenes per al seu disseny.

Teatre Grec

La majoria dels dies de l’any el Teatre Grec no s’utilitza, fet que permet que s’hi pugui accedir sense problemes i passejar per les seves graderies. Tot i això, durant unes setmanes a l’any, l’escenari principal d’un dels esdeveniments culturals més importants de la ciutat, el conegut com a Festival Grec, celebrant-se en ell diferents representacions teatrals i algun concert o espectacle musical.

El nostre suggeriment

Donat el gran nombre de llocs d’interès, tant culturals com a paisatgístics que ofereix la muntanya de Montjuïc, us recomanem que aprofiteu la vostra visita als Jardins del Teatre Grec per passar el dia per la zona i gaudir dels seus encants amb calma. Una bona opció és fer un pícnic en algun dels espais condicionats.

Galeria de fotos

Mapa i com arribar-hi

Els jardins del Teatre Grec té diversos accessos (avinguda Miramar, Santa Madrona, passatge de Martes i Jardins de Laribal) i arribar a ell és bastant més senzill del que pot semblar. Una bona opció és fer-ho a través de l’accés del passeig de Santa Madrona, al qual s’hi arriba pujant el carrer Lleida.


Mapa de Barcelona

Adreá

passeig de Santa Madrona 8, Barcelona.

Horari de visita

Tots els dies des de les 10:00h i fins que comença a vesprejar.

Preu de l’entrada

Gratis.

Com arribar-hi?

Metro: Espanya (línies 1 i 3).

Autobusos: línies 13, 23, 55, 125, 150 i autobús turístic.

A peu: accessible des del barri del Poble Sec..

Llocs propers d’interès

Jardins Joan Maragall
Estadi Olímpic de Barcelona
MNAC Barcelona
Font Màgica de Montjuïc
Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright