Actualització 30 maig 2023

Per be per mal, la Torre del Rellotge de la Barceloneta és un dels molts monuments o llocs d’interés de la ciutat, que moltes vegades passen desapercebuts. Diem que ‘per ben’ ja que això premia als visitants i ciutadans de Barcelona que, anant més enllà dels llocs més típics, coneguts i promocionats de la ciutat acaben donant amb ella, mentre que comentem que ‘per mal’ ja que són molts els que, passant-hi a pocs metres de distància, no s’adonen de la seva presència.

Tot sobre la Torre del Rellotge

A mitjan segle XVIII es va realitzar una ampliació del port de Barcelona i per guiar en la foscor als vaixells que hi atracaven es va decidir construir un far. Finalment, va ser l’any 1772 quan, en el conegut com Moll dels Pescadors, es va erigir la Torre del Rellotge perquè fes les funcions de far del port de Barcelona.

Torre del Rellotge Port Vell

Amb les millores introduïdes en el port de Barcelona durant el segle XIX, l’ús del far va deixar de ser imprescindible. Tot i això, en lloc de derrocar-ho, es va decidir mantenir-ho, construint a la part alta del mateix un rellotge. Com a anècdota, comentar que la Torre del Rellotge és un dels punts que el científic Pierre F. Mechain va utilitzar per prendre les mesures que van acabar donant lloc al sistema mètric decimal.


És una llàstima que no es pugui accedir a les proximitats de la Torre del Rellotge, però això és un fet que sembla que cambiarà amb la nova remodelació del port. Així doncs, i fins que arribi aquest moment, ens haurem de conformar amb mirar, des de lluny, el que va ser el far del port de Barcelona.

Panoràmiques de la Torre del Rellotge

Des de l’última planta del centre comercial Maremàgnum hi ha unes molt bones vistes de la Torre del Rellotge de La Barceloneta, des d’on podreu fer diverses fotografies del mateix i de la zona, incloent les embarcacions de Las Golondrinas que hi passen sovint i el telefèric del port de Barcelona.

Galeria de fotos

Mapa


Mapa més gran

Adreça

Moll dels Pescadors s/n, Barcelona.

Horari de visita

No es pot visitar.

Com arribar-hi?

Metro: Barceloneta (línia 4).

Autobusos: línies 39, 45, 59, D20, V15, V17 i autobús turístic.

A peu: situada a la Barceloneta, és accessible a peu des de qualsevol punt proper a aquest barri de la ciutat.

Llocs propers d’interès

Monument a Cristòfor Colom
Maremagunm
La Rambla
Aeri del Port
Platja de Sant Sebastià

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright