Miraestels de Robert Llimós

Actualització 31 maig 2023

El nom de Miraestels, que si es descompon i es tradueix significa Mira Estels, és molt clar i evocador. Es tracta d’una escultura que representa la figura d’una persona que mira els estels del cel. Francament, no és solament una escultura, ja que el seu autor, Robert Llimós, n’ha projectat diverses, disposades en diferents punts de Catalunya. Tot i això, nosaltres prestarem especial atenció als dos Miraestels que, des de l’any 2005, es troben a la zona del Maremàgnum del Port Vell de Barcelona. I és precisament la seva ubicació una de les característiques més destacades d’aquestes dues escultures, ja que es troben surant sobre el mar.

Qui és Robert Llimós?

L’artista català, Robert Llimós, va néixer a Barcelona l’any 1943. Durant la seva llarga carrera s’ha centrat en l’art conceptual, pintat una gran quantitat d’obres expressionistes, projectat diverses escultures, entre les que destaquen “Marc”, dedicada al seu fill mort i de la qual existeixen dues còpies, una a Atlanta i una altra a Barcelona, i els propis Miraestels. Quan comptava amb 65 anys i mentre es trobava a Brasil, Llimós va viure una experiència que va provocar un canvi radical tant a la seva vida com a la seva obra, ni més ni menys que un albirament ovni.

Significat dels Miraestels de Robert Llimós a Barcelona

Les escultures Miraestels són un homenatge al poeta català Joan Brossa, que a més compta amb uns jardins a Montjuïc que porten el seu nom. Els Miraestels formen part d’una sèrie d’obres, realitzades per diferents escultors en honor del que fos el seu gran amic, Joan Brossa. Les obres, incloses les pròpies escultures de Miraestels, es focalitzen en la col·lecció de poesies titulada “El Saltamartí” i que Joan Brossa defineix de la següent manera: “Ninot que porta un pes a la base i que, desviant-se de la seva posició vertical, es torna a posar dret. El poble”.

Miraestel al Port Vell


D’un blanc intens, realitzades amb fibra de vidre i resina de polièster, i gairebé idèntiques entre si, l’altura de les dues escultures de Miraestels ronda els 3,5 metres. Observar durant una certa estona com els dos Miraestels es balancegen mentre sempre aconsegueixen mantenir-se en peus sobre les aigües té un efecte hipnòtic i relaxant. Per aquest motiu, des de irBarcelona, us animem que us assegueu a descansar una estona en algun dels bancs situats en la Rambla del Mar (el pont llevadís que uneix el Centre Comercial Maremàgnum amb la part baixa de La Rambla), la qual cosa us servirà, no solament per admirar les dues belles escultures, sinó per respirar una mica d’olor a mar mentre escolteu els típics sons de la zona portuària, entre els quals destaquen els de les nombroses gavines que sobrevolen la zona a la recerca de menjar.

Galeria de fotos

Mapa


Mapa de Barcelona

Adreça

Entre la Rambla del Mar y el Maremagnum (al mar), Barcelona.

Com arribar-hi?

Metro: Barceloneta (línia 4).

Autobusos: líneas 39, 45, 59, D20, V15 i autobús turístic.

A peu: es pot arribar caminant des de qualsevol punt del Port Vell o des de la zona de La Ribera – El Born o part inferior del Barri Gòtic.

Llocs propers d’interès

Una habitació on sempre plou
Museu Marítim de Barcelona
Hotel W Barcelona
Aquàrium de Barcelona
Centre Comercial Maremagnum

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright