Jamón Experience Museu Pernil Barcelona

Actualització 01 juny 2023

El Jamón Experience (experiència del pernil) es troba al carrer més turístic de Barcelona, La Rambla, concretament davant del Mercat de La Boqueria i molt proper al Gran Teatre del Liceu. Més enllà de ser només un museu d’un dels aliments més típics i apreciats de la gastronomia Espanyola, Jamón Experice és un espai multidisciplinari ideat per a tota la família. Un punt gourmet que, d’una forma atractiva i entretinguda, permet a tots els seus visitants descobrir els orígens, propietats i excel·lències del Pernil Ibèric.

El Museu Jamón Experience ha tancat

El museu va tancar les seves portes el 31 de desembre de 2017.

Espais de Jamón Experience

Els diferents espais que conformen Jamón Experience, en funció de les seves característiques i usos, es troben dividits en diferents zones clarament separades entre si. A continuació us informem sobre tots aquests espais del recinte.

EL MUSEU DEL PERNIL
LA TENDA
MUSEU DEL VI
RESTAURANT EL MIRADOR DE LA RAMBLA

exposició de productes

El complex, amb unes dimensions d’uns 2.200m2, compta amb diferents espais. L’accés a l’espai museístic, conformat per l’exposició audiovisual i el tast de pernils amb begudes és a pagament. Per contra, altres zones són d’accés lliure i gratuït, cas de la tenda i zones de restauració de la planta baixa i de la planta superior.

Comprar Entrades i horaris

Les entrades per a la visita a Jamón Experience es poden comprar online de forma anticipada o el mateix dia de la visita a les taquilles situades a l’entrada lateral (carrer Bagués).

Preu de l’entrada (exposició audiovisual + tast)

General: 19,00€.
Reduïda: 15,00€ per a nens de 4 a 17 anys i per a persones més grans de 65 anys.
Gratis: per a nens de 0 a 3 anys.

Horario

De dilluns a diumenge: d’11:30h a 20:00h.
Tancat: 1 de gener i 25 i 26 de desembre.
* Es realitzen passades cada 10 minuts

Recorregut de la visita

La visita a Jamón Experience, d’una hora aproximada de durada, està formada per dos parts clarament diferenciades, com són l’exposició audiovisual i la taula de tast.

1. Exposició audiovisual

Aquesta primera part de la visita es divideix en 8 sales audiovisuals en les quals, amb l’ajuda de maquetes, la tecnologia 3D i els efectes d’àudio, s’explica què és un pernil ibèric de gla així com el procés d’elaboració del mateix, des del camp fins al nostre plat, i les diferents metodologies utilitzades.


Les 8 sales de l’exposició

INTRODUCCIÓ
PERNIL IBÈRIC
PORC IBÈRIC
“MONTANERA”
ASSECAT
ESTUFATGE
CELLER
DENOMINACIÓ D’ORIGEN

Idiomes

Català
Castellà
Anglès
Francès
Alemany
Rus
Italià
Xinès

Durada: 20 minuts.

2. Taula de tast

Sens dubte, per a la majoria de visitants, el punt àlgid d’aquest centre divulgatiu és la taula de tast, on es poden degustar 6 varietats de pernil, tant reserva com ibèric, de les quatre denominacions d’origen (Extremadura, Guijuelo, Huelva i Valle de los Pedroches), tot això acompanyat de dues consumicions (a escollir entre un bon vi, cava, cervesa o refresc, aquest últim ideal per als nens i persones abstèmies).

perniler

Durant el tast l’expert tallador de pernil que la realitza ofereix detallades explicacions sobre cadascun dels 6 pernils que dóna a provar, explicacions que gràcies als vídeos projectats en unes pantalles de televisió es poden seguir en diversos idiomes.

Idiomes

Català
Castellà
Anglès
Francès
Alemany
Rus
Italià
Xinès

Durada: 30 minuts.

Tastos per a grups i a mida

En el cas que es vulgui realitzar un tast a mida, ja sigui per a grups de viatgers, empreses o per a qualsevol tipus de celebració, es pot contactar directament amb Jamón Experience mitjançant l’email info@jamonexperience.com o el telèfon +34 934 123 726.

3. La tenda: Exposició i venda de productes

En finalitzar el recorregut per les sales de l’exposició audiovisual i després de realitzar el tast de pernils, es pot anar a la planta baixa (de lliure accés per a tot el públic), on es troba la tenda degustació, i comprar algun dels seus molts pernils i altres productes, inclosos llibres gastronòmics, productes típics de la gastronomia espanyola, vins i diversos articles de regal.

pernils

Idiomes d’atenció al públic

Català
Castellà
Anglès
Francès
Rus
Enviament dels pernils a casa?

Com a resulta bastant complicat el trasllat de cert tipus de productes alimentaris com és el pernil, en cas de voler comprar un o diversos pernils, Jamón Experience ofereix la possibilitat de realitzar enviaments nacionals i internacionals així com a hotels i fins i tot creuers de les compres que es realitzin.

4. Museu del vi

És costum acompanyar la degustació de Pernil Ibèric amb vi. Per aquest motivo Jamón Experience reserva un dels seus espais al seu Museu del Vi, en el qual s’ofereix informació de primera mà sobre les 70 denominacions d’origen reconegudes per l’Estat Español. Es tracta d’una manera ideal de comprendre la rica varietat vitivinícola així com la guinda ideal alhora de finalitzar la visita.

Zona de restauració oberta a tothom

En cas que després de la visita us hagueu quedat amb ganes de més pernil, es pot menjar a la zona de restauració (de lliure accés sense necessitat de comprar l’entrada per al recorregut de Jamón Experience) de la planta baixa.

El mirador de La Rambla

També es pot menjar a l’espai denominat El Mirador de la Rambla, de lliure accés i situat a la planta superior. En ell es pot assaborir el millor pernil mentre es gaudeix de les vistes que s’observen de La Rambla, l’entrada de La Boqueria i el Gran Teatre del Liceu.

Horari Restaurant Mirador de La Rambla

Diumenge a dijous: de 12:00h a 23:00h.
Divendres a dissabte: de 12:00h a 00:00h.

Galeria de fotos

Mapa

Mapa més gran de Barcelona

Adreça

Rambla de les Flors 88 – 94 (La Rambla), Barcelona.

Horari

La informació es detalla més amunt.

Preu de l’ entrada

La informació es detalla més amunt.

Com arribar-hi?

Metro: Liceu (línia 3) i una mica més lluny Catalunya (línies 1 i 3).

Autobusos: línies 41, 42, 55, 59, 91, H16, V13 i autobús turístic.

FGC: Catalunya (L3, L6, L7, S1, S2, S5 i S55).

Renfe: Catalunya.

Llocs d’interès propers

Mercat de La Boqueria
Palau de la Virreina
Plaça del Pi de Barcelona
Basílica de Santa Maria del Pi
Plaça de Sant Josep Oriol

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright