Museu de la Moto de Barcelona

Actualització 31 maig 2023

El Museu de la Moto de Barcelona és una de les petites joies que ofereix Barcelona. Ubicat al carrer de la Palla, un dels molts estrets carrerons amb encant del Barri Gòtic, el museu aprofita al màxim els 600m2 disponibles del seu espai, i que antigament pertanyia al Convent de Sant Felip Neri, per exposar la seva col·lecció.

El Museu de la Moto de Barcelona ha tancat

Lamentablement, el museu va tancar les seves portes el 3 d’octubre de 2017. Encara està obert el Museu de la Moto de Bassella.

El museu està gestionat per la Fundació Privada Museu Moto Mario Soler, que porta el nom de Mario Soler, un gran apassionat del món de les dues rodes i que durant gran part del segle XX, en el seu taller de Bassella (Lleida), va començar a restaurar i col·leccionar multitud de motos clàssiques.

La col·lecció del Museu de la Moto de Barcelona

Tot just entrar al Museu de la Moto de Barcelona us trobareu amb una sèrie d’objectes de marxandatge i articles de regal relacionats amb el món dels scooters i motos clàssiques, on podreu comprar des de clauers a tasses, passant per adhesius, rèpliques d’alguns dels models de motocicleta més carismàtics així com diversos elements decoratius.

Harley Davidson


Una vegada comprada l’entrada i vist què articles us pot interessar comprar a la sortida del museu, es comença amb el recorregut a través d’un petit passadís on es troben els primers models de motos clàssiques de la col·lecció. Les motos estan ordenades cronològicament i per a una correcta visita haureu de seguir el recorregut indicat pel museu. D’aquesta manera podreu observar l’evolució de les motos des del primer model del museu, corresponent a l’any 1904, fins als models més moderns, sempre considerats clàssics. El museu també compta amb un petit espai on s’hi projecta un vídeo documental.

Us heu quedat amb ganes de més?

Si en finalitzar la visita al Museu de la Moto de Barcelona us quedeu amb aquesta sensació de satisfacció pel fet d’haver vist una excel·lent col·lecció de motos històriques i clàssiques però encara teniu ganes de més, us suggerim que un altre dia us acosteu fins al Museu de la Moto de Bassella, situat a la ciutat natal del restaurador i col·leccionista Mario Soler i gestionat per la mateixa fundació. El Museu de la Moto de Bassella, amb un total de 1.000m2, exposa un total de 190 motos i scooters en àmplies sales, a més de mostrar l’antic taller on Mario Soler restaurava les motocicletes.

Exposició temporal i esdeveniments al Museu de la Moto de Barcelona

La ja de per si mateixa interessant col·lecció permanent es complementa amb una exposició temporal, que es renova cada any, i que sempre intenta centrar-se en un tema concret para, d’aquesta manera, s’aconsegueix aprofundir sobre diferents aspectes més específics de la història de la moto. A més, el Museu de la Moto de Barcelona realitza i / o promou diferents activitats i esdeveniments relacionades amb el món de la moto. D’entre totes elles cal destacar la MotoClàssica Barcelona, un ral·li urbà de motos clàssiques que recorre la ciutat i que fa les delícies de tots els afeccionats a les dues rodes.

Mapa


Mapa més gran

Adreça

C/ de la Palla 10, Barcelona.

Horari de visita

De dilluns a dissabte: De 10:30h a 19:30h.

Diumenges: A consultar.

Preu de l’entrada

Adults: 9,00€ (inclou beguda).

Descomptes: Existeixen diferents tipus de descomptes (preguntar a l’entrada).

Gratis: Nens fins als 8 anys.

Com arribar-hi?

Metro: Jaume I (línia 4), Plaça Catalunya (línies 1 i 3).

Autobusos: línies 45, 59, 91, 120, V13, V15, V17 i autobús turístic.

A peu: Si esteu pel centre de Barcelona podreu anar a peu fins al Museu de la Moto donant un petit passeig.

Llocs d’interès pròxims

Catedral de Barcelona
Plaça del Rei de Barcelona
Palau de la Generalitat de Catalunya
Ajuntament de Barcelona
Plaça Sant Josep Oriol de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright