transport públic a Barcelona

Actualització 20 febr. 2024

Barcelona, com la gran ciutat que és i malgrat algunes millores que es podrien fer, té una bona xarxa de transport públic que li ofereix al turista diferents possibilitats a l’hora de visitar la ciutat així com suficients garanties als seus ciutadans per moure’s per ella.

El cotxe és una opció poc recomanable degut al trànsit existent i tot i que la moto és una molt bona manera de moure’s per Barcelona, el transport públic és l’opció majoritàriament escollida per desplaçar-se, tant pels habitants de Barcelona com pels turistes que ens visiten.

Bitllets i targetes de transport públic de Barcelona

A continuació us oferim informació sobre els bitllets i targetes de transport públic de Barcelona més comuns, vàlides per metro (TMB), autobús (TMB – diürn), tramvia (TRAM), Renfe (rodalies), Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i el * NitBus (amb l’excepció de les targetes Hola Barcelona i Barcelona Card).

TIPUS DE BILLETTARIFA 2024INTEGRAT O NO
Billet senzill2,55€No integrat
T-Dia11,20€Integrat
T-Casual12,15€Integrat
T-Usual21,35€Integrat
T-Grup84,80€Integrat
T-Familiar10,70€Integrat
Hola Barcelona 2 dies17,50€Viatges il·limitat
Hola Barcelona 3 dies25,50€Viatges il·limitat
Hola Barcelona 4 dies40,80€Viatges il·limitat
Hola Barcelona 5 dies38,20€Viatges il·limitat
Barcelona Card Express (2 dies)27€Viatges il·limitat
Barcelona Card 3 dies adult55€Viatges il·limitat
Barcelona Card 3 dies infantil32€Viatges il·limitat
Barcelona Card 4 dies adult65€Viatges il·limitat
Barcelona Card 4 dies infantil42€Viatges il·limitat
Barcelona Card 5 dies adult77€Viatges il·limitat
Barcelona Card 5 dies infantil47€Viatges il·limitat

* El NitBus no s’inclou amb les targetes turístiques Hola Barcelona Travel Card i Barcelona Card.

Apuntes sobre el transporte público

Els nens menors 0 a 3 anys no paguen el transport públic.

Què s’ha de tenir en compte a l’hora d’escollir la targeta de transport?

Una de les preguntes més freqüents que es formula un turista quan visita Barcelona és la de quina targeta de transport haig de comprar?. A continuació us indiquem què heu de tenir en compte a l’hora de decidir-vos per una o una altra targeta de transport.


Ubicació de l’allotjament
Si teniu el vostre allotjament en un punt cèntric és bastant probable que no tingueu la necessitat d’agafar el transport públic molt sovint així que és probable que no us surti a compte comprar una targeta de viatges il·limitats.

Viatges diaris
Si durant un mateix dia feu més de 4 viatges la millor opció és la T-Dia. Si ho feu durant més dies, i de forma consecutiva, haureu d’escollir l’Hola Barcelona Travel Card (originalment anomenada Hola BCN!) i si feu 10 viatges o menys en dies alterns les targetes que us recomanem són la T-Casual (individual de 10 viatges) o la T-Familiar (multi-persona per a 8 viatges).

Museus i llocs turístics que voleu visitar
Us suggerim que feu un llistat amb els llocs turístics i museus que vulgueu visitar perquè és probable que alguns d’ells es puguin visitar de forma gratuïta amb la Barcelona Card o existeixin descomptes a l’hora de comprar la seva entrada. Tot això sempre que tingueu pensat fer us del transport públic.

Diferents mitjans de transport públic a Barcelona

En funció del lloc d’origen del qual es parteixi així com del lloc de destí on us adreceu us anirà millor un mitjà de transport públic o un altre, podent triar entre tots els que us incloem a continuació.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright