Teatre Nacional Catalunya

Actualització 03 juny 2023

El Teatre Nacional de Catalunya, conegut també per les seves sigles, TNT, és un dels teatres més importants de Barcelona. Gran part de la seva importància és fruit de la seva icònica arquitectura a Barcelona. El teatre va ser projectat per la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i dut a terme pel reconegut arquitecte català Ricardo Bofill. El teatre, gràcies a la seva programació teatral, és considerat com una de les institucions culturals més destacades de Catalunya.

Informació d’interès sobre el Teatre Nacional de Catalunya

Inaugurat l’11 de setembre de 1997, després de 7 anys d’obres, el Teatre Nacional de Catalunya es troba a la Plaça dels Arts, a tocar de l’Auditori i del Museu de la Música de Barcelona.

Aquest és un lloc allunyat del centre de la ciutat i va ser triat amb el clar objectiu de descentralitzar l’escena cultural de la ciutat i promoure una zona de Barcelona que, a poc a poc, ha anat aconseguint una important rellevància, tant arquitectònica com cultural, gràcies a la construcció d’edificis com la Torre Glòries i el DHUB així com molts d’altres edificis destacats de la molt propera zona del 22@.

Representacions a’aire lliure

En alguna ocasió, sempre de manera puntual, la mateixa Plaça dels Arts s’utilitza com a escenari per a la representació a l’aire lliure d’alguna de les obres del TNC.

exterior TNT

El disseny del Teatre Nacional de Catalunya barreja l’estil clàssic, sent un clar exemple les seves 26 columnes de 12 metres d’altura i l’estil avantguardista, sent bona prova d’això les seves enormes vidrieres. Conjugant aquests dos estils, s’obté un edifici molt lluminós i espaiós que que té una certa semblança a un temple de la Grècia clàssica.


Pel que respecta a l’activitat teatral del TNC, aquesta se centra gairebé en exclusiva en el teatre clàssic i d’autor, amb una especial consideració cap a les obres originals escrites en llengua catalana. A més, ocasionalment, també sol utilitzar-se com a escenari per a diverses manifestacions artístiques i culturals així com per la celebració d’actes i esdeveniments que guarden relació amb les arts escèniques.

Espais del Teatre Nacional de Catalunya

Vestíbul principal

En el vestíbul es troben tant les taquilles del teatre com un bar on la gent pot prendre alguna cosa mentre espera que comenci la funció. Gràcies a les enormes vidrieres de l’edifici, s’aconsegueix donar una major sensació d’amplitud al ja de per si gran vestíbul, provocant fins i tot la sensació que aquest sigui una extensió del jardí exterior de la plaça.

La Sala Gran

Amb 870 localitats, la Sala Gran és considerada la joia de la corona del Teatre Nacional de Catalunya. En ella es representen les obres de major rellevància, tractant-se en la immensa majoria de les ocasions de grans clàssics del teatre català i universal. La sala està dissenyada en estil italià i sobretot destaca per la inexistent presència de balcons a la seva platea així com pel pronunciada d’aquesta. Tot això permet a l’espectador tenir una excel·lent visió de tot el que esdevé a l’escenari.

La Sala Petita

Amb un aforament màxim de 450 localitats la Sala Petita està reservada per a les obres actuals més destacades. Malgrat el que es podria intuir pel seu nom, la Sala Petita no es la sala més petita del teatre, ja que aquest títol està reservat a la Sala Tallers.

La Sala Tallers

Malgrat formar part del TNC, la Sala Tallers, no es troba en l’edifici principal sinó en un annex. La sala, que compta amb un aforament màxim aproximat de 425 localitats, està reservada gairebé en exclusiva a la representació de les obres contemporànies més experimentals i transgressores.

Restaurant del TNT

Bona mostra de la grandiloqüència del TNC queda reflectida en la presència d’un elegantíssim restaurant al seu interior, un fet poc habitual en els teatres de la ciutat, i que es troba just damunt de la platea de la Sala Gran.

Visitar el Teatre Nacional de Catalunya

La millor manera de visitar el Teatre Nacional de Catalunya és assistir a alguna de les obres que es representen a l’edifici principal, tant a la Sala Gran com a la Sala Petita. D’aquesta manera es pot gaudir de l’ambient de teatre que es viu així com recórrer gairebé tot el seu interior. Si no podeu o no esteu interessats en assistir a cap representació teatral, podeu acostar-vos al TNC durant l’horari en què les taquilles estan obertes, el que us permetrà visitar el vestíbul del teatre.

Galeria de fotos

On es troba el TNC? Mapa i com arribar


Mapa de Barcelona

Adreça

Plaça de les Arts 1, Barcelona.

Horari

Obres de teatre: depèn de l’obra i de la sala.

Taquilles: de dimecres a divendres de 17:00h a 20:00h, dissabtes de 15:00h a 20:00h (dies de funció fins a les 21:30h) i diumenges de 15:00h a 18:00h. Durant aquests horaris es pot accedir a l’interior del TNC encara que no estigueu interessats en comprar una entrada per, d’aquesta manera, poder visitar el vestíbul.

Restaurant: De dimecres a divendres des de les 21:00h fins a una hora després de la finalització de l’última de les funcions. Dissabtes obert des de les 20:00h.

Preu de l’entrada

El preu depèn de l’obra de teatre a la qual s’assisteixi.

Com arribar?

Metro: Glòries (línia 1) i Clot i Monumental (línia 2).

Autobusos: línies 7, 62, 92, 192 i H12.

Tramvia (Tram): Glòries (línea T4, T5 i T6).

Llocs propers d’interès

Torre Glòries
Parc de la Ciutadella de Barcelona
Rambla del Poblenou
Arc del Triomf de Barcelona
La Monumental

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright