Museu Gastronòmic Barcelona

Actualització 01 juny 2023

El Museu Gastronòmic de Barcelona és un museu dedicat al món de la gastronomia catalana. En trobar-se molt a prop de La Sagrada Família, el seu públic objectiu són els turistes que van o tornen del temple de Gaudí encara que també és freqüentat per veïns i gent que viu a la ciutat, atrets per alguna de les dinàmiques activitats que organitzen o simplement a la recerca d’algun producte gourmet o delicatessen.

El Museu Gastronòmic de Barcelona ha tancat les seves portes

Més que un museu

Malgrat que el seu nom pot portar a equívoc, el Museu Gastronòmic no és només un museu, sinó que és molt més, per això en el rètol de l’entrada es poden veure tres paraules que ho defineixen: Shop (tenda), Taste (degustació) i Experience (experiències). Així doncs, es tracta d’un espai dedicat a la difusió, promoció i reconeixement de la gastronomia catalana que, a més, permet al visitant descobrir nous productes i conèixer molt millor aquells dels quals ja en tenia coneixement.

Degustació de productes i tenda

La degustació és, sens dubte, una de les propostes del museu que més atreu al visitant, ja que li permet catar els vins a més de tastar algunes tapes preparades exclusivament amb productes exposats al museu i que en cas que us agradin podreu acabar comprant. Donada la cuidada decoració de l’espai, la seva immillorable presentació i la gran atenció per part de les seves encarregades aquesta opció és una autèntica temptació per tots aquells que s’animin a visitar el museu.

pack Vermouth Espinaler

Activitats i tallers

Un dels atractius del museu és la seva aposta per les activitats i tallers, tots ells relacionats amb la gastronomia i que, depenent de la mateixa, ofereixen la possibilitat de degustar certs productes o assistir a alguna Master Class realitzada per cuiners, productors o sommeliers, etc.

La Visita al museu gastronòmic

Dividit en 16 espais, 15 d’ells dedicats a productes específics i un altre a la importància de la cultura gastronòmica a Catalunya, l’entrada a aquest acollidor museu és totalment gratuïta. Al costat de l’entrada hi destaca una petita taula exterior amb sofà on degustar alguns dels seus productes. Això també es pot fer en alguna de les taules siutadas a l’interior del museu, en aquest cas envoltats d’una decoració centrada en potenciar l’autèntic protagonista del museu, el producte.

taula Museu Gastronòmic

Origen dels productes gastronòmics

La importància de l’origen geogràfic dels productes per al museu queda patent en els petits cartells que acompanyen a cada producte, ja que en ells s’inclou un mapa de Catalunya on s’indica el seu lloc de cultiu i / o elaboració.

Els vins i caves són una part principal de les excel·lències gastronòmiques de Catalunya que es troben a la tenda-museu, totes elles acompanyades per panells informatius en català, castellà i anglès. Precisament dels vins i caves s’explica la seva història i l’evolució de la cultura vinícola a Catalunya, a més de mostrar en un mapa les zones geogràfiques de gran tradició en el cultiu de vinyes i indicar els tipus de raïm que s’hi conreen.

vi Ipsis

Al museu també tenen un lloc preferent altres licors típics com el Vermut, aliments com formatges, embotits o xocolata i diferents salses i espècies, destacant-hi les varietats d’oli d’oliva verge extra de gran qualitat, l’internacionalment conegut AlliOli o la fantàstica Salsa Espinaler.


Aliments

FORMATGES
EMBUTITS
ARRÒS
ANXOVES
FRUITA SECA
BOLETS
MELMELADA
XOCOLATES
TURRONS
DELÍCIES DE PASTISSERIA

Salses, espècies i condiments

OLI
ALLIOLI
SAMFAINA
SALSA ESPINALER
HERBES AROMÀTIQUES

Begudes

VINS
VERMUT
CAVA
L’objectiu didàctic del Museu Gastronòmic

El museu té un clar objectiu didàctic, buscant el detall en el cas dels ciutadans de Barcelona i Catalunya desitjosos d’aprofundir en certs coneixements gastronòmics (amb la realització d’activitats específiques) i més genèric de cara als turistes o visitants que vulguin endinsar-se en la nostra cultura gastronòmica (amb panells explicatius de com es pot acompanyar segons quin producte, cas per exemple de les anxoves amb un bon vermut).

Galeria de fotos

Mapa

Mapa més gran de Barcelona

Direcció

Avinguda Diagonal, 322, Barcelona.

Horari de visita

Dilluns i dissabte: de 10:00h a 20:30h.

De dimarts a divendres: de 10:00h a 21:00h.

Diumenge: de 10:00h a 14:00h.

Preu de l’entrada

Accés gratuït.

Com arribar-hi?

Metro: Monumental (linia 2) i Sagrada Família (linees 2 i 5).

Autobusos: linies 19, 33, 34, 50, 51, H10, V21 i autobús turístic.

Bici: tots aquells que aneu amb bici podreu deixar-la aparcada a l’interior del museu.

A peu: situada a 5 minuts de la Sagrada Família, es pot arribar caminant des de la magnífica obra d’Antoni Gaudí.

Llocs d’interès propers

Sagrada Família Barcelona
Casa Macaya
Recinte Modernista de Sant Pau
Teatre Nacional de Catalunya
Museu de la Música de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright