Le Nuvole, la llibreria italiana de Barcelona

Ja fa molts mesos que ens vam assabentar de la inauguració de la llibreria italiana Le Nuvole, que en català vol dir ‘Els Núvols’ i, malgrat les immenses ganes que teníem de passar-nos a veure-la, per uns o altres motius sempre ho anàvem posposant. Aquest mes de juliol vam decidir que, sí o sí, trobaríem aquest “petit gran” indret que estàvem buscant, que ens permetés perdre’ns per les seves prestatgeries i conèixer de primera mà l’única llibreria de Barcelona dedicada en exclusiva a la literatura i a la cultura italiana.

A Barcelona, al contrari del que succeeix amb els llibres en anglès o en francès, almenys fins a l’obertura de la llibreria Le Nuvole, trobar un lloc que oferís un ampli ventall de llibres en italià era força complicat i s’havia d’anar a les petites seccions dedicades a la literatura italiana en algunes llibreries com l’Alibri o La Central. Per sort, amb la seva inauguració al setembre de 2011, Le Nuvole s’ha encarregat de cobrir un forat a Barcelona que, encara que sembli estrany, encara ningú s’havia encarregat d’omplir.

Le Nuvole està ubicada en el número 11 del carrer Sant Lluís, al bell mig del barri de gràcia, un tram de carrer força tranquil, sobretot tenint en compte el gran moviment de gent que acostuma a haver en el carrer Verdi, a escassos metres de la llibreria.

La llibreria

Només arribar a l’entrada de la llibreria es nota que Le Nuvole és un d’aquells, cada vegada més nombrosos, locals i botigues de Barcelona que cuiden al màxim la seva decoració. Està plena de petits i grans detalls que fan de cadascun dels seus espais un lloc magnífic per gaudir dels seus llibres. Quan hom entra, el primer que crida l’atenció és una màquina d’escriure antiga, un objecte molt simbòlic del que vol representar la llibreria, un lloc on els llibres comparteixen protagonisme i importància amb els autors i els lectors.

màquina d'escriure a l'entrada

Un cop a dins, i després d’una llarga estona revisant les seves nodrides prestatgeries, vam poder comprovar que, tal i com sospitàvem, Le Nuvole compta amb tota mena de llibres: novel•les, biografies, llibres d’història, didàctics, de poesia, infantils, còmics, etc. Així que segur que acabareu trobant el llibre que busqueu i, sinó és així, no dubteu en comentar-li a la Cecilia, el cap visible de Le Nuvole, que estarà encantada de demanar-vos-el a l’editorial corresponent.

Després d’anar recorrent mica en mica les seves prestatgeries vam anar avançant fins arribar a un espai on han col•locat un sofà còmode. Un lloc ideal per inspeccionar de forma més detallada algun dels llibres que haguem anat agafant a mesura que avançàvem cap a l’interior de la llibreria.

sala amb sofà per consultar els llibres

No cal dir que els llibres de Le Nuvole estan en italià, tant els exemplars originals d’autors italians com les traduccions de llibres escrits en castellà o català. Però la llibreria no vol ser únicament un reducte exclusiu per a italians residents a Barcelona o per a gent que conegui la llengua italiana sinó que, tal com ens va explicar la Cecilia, pretenen convertir-se mica en mica en un petit lloc de trobada entre cultures. Un dels primers passos per aconseguir-ho ha estat el de començar a vendre exemplars de llibres en castellà i català d’autors italians, una excel•lent opció perquè us endinseu en la literatura italiana i, potser, us acabi picant el cuquet d’aprendre la seva llengua.

Molt més que una simple llibreria

Malgrat que Le Nuvole és una llibreria no s’hi poden trobar únicament llibres i revistes, ja que també disposen d’una petita col•lecció de pel•lícules italianes a la venda així com, tot i que de forma quasi anecdòtica, certs objectes de bijuteria i objectes realitzats per artistes amics de la llibreria.

llibres en italià

En el seu objectiu per potenciar la cultura italiana a Barcelona i de ser un pont entre les nostres cultures, la llibreria organitza de forma directa tota mena d’activitats com xerrades, reunions literàries i presentacions de llibres, tant italians com llibres escrits en castellà o català, i que compten amb la presència de l’autor. A més a més, també és un altaveu i lloc de promoció d’activitats culturals italianes organitzades per tercers, com per exemple cursos d’italià, de cinema, etc. Fins i tot podreu deixar un missatge escrit en un panell per oferir informació sobre algun esdeveniment o per realitzar intercanvi d’idiomes.

Ens ha encantat descobrir un lloc com Le Nuvole, sense dubte una segona casa per a tots aquells residents italians que viuen a Barcelona però també pels que estimem la cultura i la llengua italiana. Des de irBarcelona, simplement desitjar-vos molta sort en el vostre camí i estem convençuts que la nostra visita de fa uns dies va ser la primera de moltes més.

Galeria de fotos

Mapa i informació

Llibreria Le Nuvole
libreriaitalianalenuvole.com
Direcció: C/ Sant Lluís 11, Barcelona.
Com Arribar-hi
Metro: Fontana (línia 3) y Joanic (línia 4).
Autobús: 22, 24, 28, 114 y 116.
Telèfon de contacte: 931 76 64 01.
Email: librerialenuvole@gmail.com.
Horari: de dimarts a dissabte de 11:00 h a 14:00 h i de 17:00 a 20:30.

No Comment

Comments are closed.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright