on aparcar a Barcelona?

Actualització 06 juny 2023

Aparcar el cotxe a Barcelona és un dels majors problemes amb què es trobem tant els propis habitants de la ciutat quan ens desplacen pels seus carrers com els turistes i visitants que arriben amb cotxe. El parc automobilístic de Barcelona és, com sol passar en tota gran ciutat, molt gran. Així doncs, resulta força complicat trobar un aparcament al carrer, encara que sigui de pagament, a prop del lloc al qual es vol anar.

Aquest es el motiu, unit al considerable trànsit existent, sobretot durant certes hores del dia, i al fet que sigui molt difícil aparcar gratis, que fa que en la majoria de les ocasions els ciutadans de Barcelona optin per desplaçar-se en transport públic o, si tenen la possibilitat, ho facin en moto. D’aquesta manera poden sortejar molt millor el trànsit i aparcar més fàcilment.

Les zones i llocs de la ciutat en què és possible aparcar gratis són molt escassos, sent fins i tot cada vegada menys (més endavant us informem dels petits reductes en els quals encara es pot aparcar gratis). A causa d’aquest fet, si us veieu obligats a agafar el cotxe o heu arribat a la ciutat en el vostre vehicle privat i teniu la necessitat d’aparcar-lo durant unes hores o dies, el més còmode és buscar un aparcament privat, que en més del 90% de els casos està cobert i sempre vigilat, ja sigui per personal o per un sistema de càmeres de vídeo.

Pàrquings privats de pagament a Barcelona

La xarxa de pàrquings privats de pagament a Barcelona és molt àmplia i són diverses les empreses que gestionen diferents pàrquings, repartits per diverses zones de la ciutat. El preu de l’aparcament, tant per hora, dia o mes, pot variar en funció de l’empresa propietària i la zona en la qual es troba, però la diferència de preu sol ser bastant petita.

Aparcar a pàrquings de Barcelona amb Parkimeter

Si temeu que, donat el dia o moment de la jornada, el pàrquing més proper al vostre lloc de destinació pugui estar complet (cosa que sol ocórrer al centre de Barcelona els dissabtes o durant el període Nadalenc) el més còmode i segur és reservar vostre pàrquing prèviament a través d’una plataforma online.

Mapa dels pàrquings disponibles a Barcelona amb Parkimeter

Mapa pàrquings Barcelona

Rang de preus aproximat

PREU 3 HORES: 6€7€
PREU MITJA JORNADA (6H): 10€13€
PREU PER DIA: 10€23€
PREU PER SETMANA: 60€105€
PREU PER MES: 130€184€

* Els preus varien en funció del pàrquing i de la zona en la qual es troben, tot i així el preu mostrat és orientatiu i pot variar.


Funcionament i procés de reserva

Localita el pàrquing més proper

Reserva la teva plaça

Rep el teu codi reserva per email

Accedeix a l’aparcament
Recull el tiquet de la màquina del pàrquing quan vagis a entrar

Aconsegueix la teva targeta de l’aparcament
Comunica’t amb el personal del pàrquing per obtenir (lliurant el tiquet i el teu codi de reserva) la targeta que et permet sortir del pàrquing

Característiques a reservar amb Parkimeter

La teva plaça està garantida

* Temps mínim 3 hores

Pàrquings oberts 24h / dia

Pàrquings coberts i vigilats

** Flexibilitat total

* Varia segons el pàrquing, en alguns casos són 6 hores.

** Podràs sortir del pàrquing les vegades que vulguis durant el temps que tinguis reservada la teva plaça. En moltes ocasions és possible aparcar a diferents pàrquings de Barcelona sempre que estiguin gestionats per la mateixa empresa i es reservi per un termini d’1 dia o més.

Aparcar al carrer a Barcelona pagant

 
Barcelona està plena de places de pàrquing al carrer que són de pagament. Al contrari del que passa amb els pàrquings privats, aparcar al carrer té un límit horari que, segons la zona, varia entre les 2 i 3 hores.

En acabar aquest temps, s’ha d’abandonar la plaça de pàrquing o bé tornar a pagar, el que obliga a estar pendent del rellotge, sobretot tenint en compte que els vigilants i les grues realitzen controls constants. Durant la nit i a l’hora de dinar en moltes d’aquestes zones de pagament es pot aparcar gratis.

Zona Blava

Les places d’aparcament senyalitzades a terra amb color blau indiquen que s’ha de pagar per aparcar (durant certes hores del dia i seguint el procediment que hem explicat unes línies més amunt). Hi ha un límit màxim de temps, que va d’1 a 4 hores. (Si es vol deixar el cotxe més temps cal tornar i tornar a pagar).

Preu:
Zona D -> 1,08€/h (max. 4 hores)
Zona C -> 1,96€/h (max. 3 hores)
Zona B -> 2,25€/h (max. 2 hores)
Zona A -> 2,5€/h (max. 1-2 hores)

Horari de pagament: De dilluns a dissabte de 09:00h a 13:59h i de 16:00h a 19:59h.

Horari gratis: De dilluns a dissabte de 14:00h a 15:59h i de 20:00h a 08:59h i els diumenges durant tot el dia.

* Pot haver-hi alguna excepció, com és el cas de la zona de la platja (on els diumenges dels mesos d’estiu també és obligatori pagar per aparcar a la zona blava). Us suggerim llegir en els panells informatius de la zona blava a la que hagueu aparcat les condicions concretes.

Zona Verda

Al carrer també es troba l’anomenada zona verda. En aquest cas la delimitació de les places està pintada de color verd i el seu objectiu és el de prioritzar l’aparcament de les persones que resideixen a la zona (ja que el cost per als veïns és molt inferior). En moltes d’aquestes places pot aparcar tothom (pagant un preu una mica superior al de la zona blava).

En aquests casos els senyals de la zona inclouen el text “Àrea preferent“. Per contra, en ocasions les places de la zona verda són exclusives per als residents i qualsevol altra persona no pot aparcar, ni tan sols pagant. Aquest tipus de zona verda s’indica amb el text “Àrea Resident“.

Preu (varia en funció de la zona): 2,75€/h – 3€/h (per als no residents).

Horari de pagament: De dilluns a dissabte de 08:00h a 19:59h.

Horari gratis: Tots els dies de 20:00h a 07: 59h i els diumenges durant tot el dia. (En alguns casos també el dissabte).

* És imprescindibile fixar-se en els panells informatius de cada àrea per obtenir la informació concreta i detallada de la mateixa.

El funcionament és simple; s’aparca el cotxe a la zona de pagament (blava o verda) i es busca un parquímetre (màquina per a realitzar el pagament). A continuació, s’introdueix directament els diners mentre el parquímetre va indicant el temps al que es té dret a aparcar o bé es realitza el mateix procés en mode invers.


Després de realitzar el pagament, s’extreu el tiquet (que mostra fins que hora es pot deixar el cotxe estacionat). Posteriorment, s’ha de deixar dit tiquet en una zona visible de l’interior del cotxe perquè els vigilants puguin comprovar que s’ha realitzat el pagament i que el límit horari és el correcte). Una altra opció, més còmoda i moderna és la de pagar a través de l’aplicació mòbil ApparkB.

I on es pot aparcar gratis a Barcelona?

Són pocs els llocs i zones de Barcelona en els quals es pot aparcar gratis, ja sigui tot el dia o durant certs moments de la jornada. Per aquesta raó és important conèixer tota la informació sobre on i quan es pot aparcar gratis. A continuació trobareu algunes opcions d’aparcament gratuït i les seves característiques.

Centres comercials
Els centres comercials compten amb pàrquing propi, cobert oa l’aire lliure, amb una gran quantitat de places d’aparcament disponibles. En alguns casos hi ha un temps màxim (2 o 3 hores) en què és possible aparcar gratis sense comprar res en ells. En la resta de casos no hi ha cap limitació horària ni d’un altre tipus a l’hora d’aparcar gratis.

Zones allunyades del centre
En algunes zones pròximes a Montjuïc, com és el barri del Poble-sec i en altres zones bastant allunyades del centre de Barcelona (Zona Universitària, Nou Barris, Vall d’Hebron, Sant Andreu, etc.) és possible trobar diversos trams de carrers que no estan senyalitzats com a zona verda ni com a zona blava, i en conseqüència, on es pot aparcar gratis sense cap tipus de restricció (sempre que respectin la normativa).

Zona de càrrega i descàrrega
En algunes zones reservades per a la càrrega i descàrrega (marcades amb línies en forma de “V” de color groc) és possible aparcar a la nit i durant el dissabte i diumenge. Cal revisar les condicions al senyal informatiu.

Carril Bus
En diversos trams del carril reservat per a l’autobús està permès aparcar el cotxe durant la nit i el diumenge. Normalment és fàcil detectar aquests trams perquè a la nit i el diumenge sol estar plena de cotxes aparcats.

Zona Blava
De dilluns a dissabte des de les 14:00h i fins a les 15: 59h i des de les 20:00h fins a les 08:59h. També els diumenges durant tot el dia.

Zona Verda
Tots els dies des de les 20:00h fins 07:59h i els diumenges durant tot el dia. (En alguns casos també el dissabte).

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright