GayPride BCN

Actualització 21 jul. 2023

Pride BCN, al que també se’l coneix com a Gai Pride Barcelona o Gay Pride Barcelona, és l’esdeveniment que s’organitza cada any a Barcelona per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGBT (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals) i al que de forma més comuna també sol fer-se referència com a Dia de l’Orgull Gai.

Així doncs, durant les segona meitat del mes de juny s’organitzen diversos actes festius i reivindicatius a la ciutat, tot i que sempre és el cap de setmana més proper al 30 de juny, dia oficial de la celebració, quan tenen lloc els actes més importants i concorreguts, entre els que hi destaca la gran manifestació que recorre els carrers de Barcelona.

Edició 2024 del Gay Pride Barcelona

Dades edició 2024 Pride Barcelona

Dates: per confirmar.
Activitats més importants: per confirmar.
Horaris: varien en funció de l’acte.
Localitzacions: varien en funció de l’acte.
Preu: varien en funció de l’acte.


Programa 2024: consulta-ho aquí.

Activitats destacades del programa 2024 del Gai Pride BCN

Conferencies, manifestacions, mostres de comerç, desfilades, activitats esportives, trobades familiars i moltes altres activitats i propostes s’organitzen durant el Gai Pride BCN.

L’objectiu principal de les mateixes és el d’ajudar a donar veu i visibilitat a les reivindicacions del col·lectiu LGBT+ (lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i altres realitats), al mateix temps que s’intenten normalitzar les diferents realitats existents en aquesta matèria. A continuació, trobareu algunes de les activitats més destacades del programa complet.

DATA i HORARI
ACTIVITAT
ON
Per confirmar
11:00h – 20:00h
Vermut Trans, Lovers & Friendspg. Valeri Serra, 25
Per confirmar
12:00h – 20:00h
Pride TibidaboTibidabo
Per confirmar
11:00h – 12:00h
Mostra Comerç Gayxamplec/ Consell de Cent / c/ Casanova
Per confirmar
17:00h – 23:00h
Inauguració Pride BCNpl. Universitat
Per confirmar
11:00h – 02:00h
Village Pride BCNav. Maria Cristina
Per confirmar
11:00h – 02:00h
Village Pride BCNav. Maria Cristina
Per confirmar
18:00h – 20:00h
Manifestació Pride BCNav. del Paral·lel
Barcelona, ciutat Gai Friendly

Barcelona Gai Friendly

Barcelona sempre ha estat considerada una ciutat oberta i pionera en molts aspectes i segurament aquest sigui el motiu principal pel qual, en tot els temes relacionats amb els drets i llibertats del col·lectiu Gai i LGBT+, no ha estat una excepció. Bona mostra d’això són alguns dels esdeveniments, tant reivindicatius com a festius, cas dels animats Circuit Festival i Girlie Circuit Festival, que se celebren al llarg de l’any a la ciutat.


Un altre exemple de Barcelona com a ciutat Gai Friendly és la proliferació, des de fa ja molts anys, de nombrosos negocis, entre els quals destaquen tendes, bars, discoteques, comerços i hotels, dirigides i/o enfocades al públic Gai i LGBT i que, tot i trobar-se repartits per diversos barris de Barcelona, es concentren sobretot a la coneguda zona del Gaixample.

Dia Internacional de l’Orgull LGBT+ a Sitges

Sitges: què fer, veure i visitar

Si Barcelona és considerada com una ciutat Gai Friendly, podríem dir que la població costanera de Sitges, a pocs quilòmetres de Barcelona, s’alça amb el títol honorífic de població Gai Friendly de Catalunya per antonomàsia. Així doncs, una altra forma ideal de gaudir del Dia Internacional de l’Orgull LGBT és participant en alguna de les nombroses activitats i propostes que es programen a Sitges al llarg de tot el mes de juny.

Més informació sobre Sitges
Més informació sobre Activitats Gai Friendly a Sitges aquí

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright