Visites gratuïtes recinte modernista Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Després de diversos anys de laboriosos treballs de rehabilitació, que encara segueixen en curs, el recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu, obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, organitzarà unes jornades de portes obertes.

Amb una superfície de 13 hectàrees, el recinte de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és l’espai modernista més gran del món. En ell es troben 12 pavellons, 8 dels quals ja s’han restaurat. En els seus inicis cadascun d’ells estava dedicat a una especialitat mèdica i en l’actualitat s’hi estan començant a instal·lar institucions relacionades amb l’educació, la recerca i la innovació.

Les visites gratuïtes

Tal com publica avui El Periódico a la seva edició online (només podreu llegir la publicació en cas que estigueu subscrits, per això he optat per publicar aquest article resum de la seva notícia) i escrita serà el dia 25 de febrer i fins al 16 de març quan, d’11:00h a 18:00h es podrà accedir gratis a l’interior del recinte modernista.

Aquesta bona notícia relacionada amb l’obra de Lluís Domènech i Montaner s’uneix a l’obertura des de finals de gener d’aquest any de la planta noble de la Casa Lleó i Morera, gràcies a les visites guiades organitzades per Cases Singulars.

Visites guiades de pagament

A més de les jornades de portes obertes qui vulgui pot realitzar la visita guiada que porta organitzant-se des de fa ja algun temps. Aquesta visita guiada al recinte modernista, de forma simultània als treballs de rehabilitació, s’organitza de dilluns a diumenge en castellà, català, anglès i francès, té una durada aproximada d’1 hora i un cost de 10,00€.

Horaris visites guiades de pagament

  • Inglés: 10:00h, 11.00h, 12:00h i 13:00h.
  • Francès: 10:30h
  • Castellà: 11:30h
  • Català: 12:30h

Breu història de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Va ser l’any 1902 quan Lluís Domènech i Montaner va rebre l’encàrrec del projecte del nou Hospital de la Santa Creu i Sant PAu, que degut al gran treball que va suposar es va finalitzar gairebé 30 anys després, concretament l’any 1930, sent el seu fill, Pere Domènech, l’encarregat de finalitzar les obres després de la defunció del seu pare, l’any 1923.

Fa ja diversos anys que a causa de les necessitats d’ampliació i modernització de l’hospital es va decidir construir unes noves instal·lacions i optar per realitzar una completa i detallada reforma de la gran obra modernista de Lluís Domènech i Montaner.

Obres destacades de Lluís Domènech i Montaner a Barcelona

  • Casa Lleó i Morera
  • Palau de la Música Catalana
  • Hotel España
  • Casa Fuster
  • Castell dels Tres Dragons

Mapa i Resum?

Visita gratuïta recinte modernista Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Web oficial: www.visitsantpau.com/ca/
Adreça: Sant Antoni Maria Claret, 167 (cantonada carrer Independència).
Com arribar-hi?

Metro: Sant Pau / Dos de Maig (línia ) i Guinardó / Hospital de Sant Pau (línia 4).
Autobús: línies 15, 19, 20, 45, 47 i 92.
A peu: es pot arribar a peu si us trobeu fent un volt pels voltants de la Sagrada Família, molt propera a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

No Comment

Comments are closed.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright