Museu del Perfum de Barcelona

Actualització 03 jul. 2023

Probablement el Museu del Perfum de Barcelona sigui un dels museus més desconeguts de la ciutat i és que la seva presència moltes vegades passa tan desapercebuda que pot ser que hàgiu estat a les portes del mateix museu i ni tan sols us hàgiu adonat. Això es deu al fet que es troba a l’interior de la perfumeria Regia de Passeig de Gràcia.

Tot el que necessites saber sobre el Museu de l’Perfum de Barcelona

Fundat l’any 1961 per Ramón Planas, un dels perfumistes més coneguts i reconeguts, el Museu del Perfum té com a finalitat més directa la de mostrar la evolució dels flascons i recipients dels perfums, des de la seva utilització per cultures antigues fins als nostres dies, i d’una forma més general la d’endinsar-nos en la història de la perfumeria.

La visita al Museu del Perfum de Barcelona

Per visitar el museu únicament se li ha de comentar a alguna de les dependentes de la perfumeria que, molt amablement, us acompanyarà fins al seu interior, al final d’un curt passadís just al fons de la tenda. Una vegada entreu al museu us trobareu amb una sala, no excessivament gran, on s’exhibeixen més de 5000 peces així com catàlegs, etiquetes i material publicitari de diferents èpoques.

interior Museu del Perfum

Suggeriment per aprofitar la visita

Al final del recorregut de la sala del museu us trobareu amb un expositor amb diverses caixes que oculten essències de reconeguts perfums. Us suggerim que no ho passeu per alt i que aixequeu la tapa de les capsetes per poder fer olor les fragàncies que s’amaguen en el seu interior.

La col·lecció del Museu del Perfum està clarament diferenciada en dues parts, la que engloba els perfums de les cultures més antigues i la que mostra els perfums més moderns, havent-se de recórrer en sentit invers a les agulles del rellotge. Ordenats de forma cronològica, els recipients i flascons més antics corresponen a egipcis, etruscs, grecs i romans, entre altres antigues cultures i aquests estan realitzats amb materials tan diversos com són el bronze, la ceràmica, o l’ivori.


Aproximadament a meitat del recorregut comença la col·lecció que forma part de la perfumeria industrialitzada que es va originar durant la segona meitat del segle XVIII. Ordenada per marques comercials, en les vitrines es poden observar grans perfums de la història més moderna de la perfumeria com Lágrimas en Flor (en català Llàgrimes en Flor), un perfum espanyol de l’any 1925. També trobareu perfums de diferents països del món.

Galeria de fotos

Mapa


Mapa més gran

Adreça

Passeig de Gràcia 39, Barcelona.

Horari de visita

De dilluns a divendres: de 10:30h a 20:00h.

Dissabtes: d’11:00 a 14:00h.

Tancat: diumenges i festius.

Preu de l’entrada

Adults: 5,00€.

Reduïda: 3,00€ per a nens, propietaris del Carnet Jove, jubilats i estudiants entre uns altres.

Com arribar-hi?

Metro: Passeig de Gràcia (linies 2, 3 i 4).

Autobusos: líneas 7, 20, 22, 24, 39, 45, 47, 67, 68, H10, V15, V17 i autobús turístic.

Renfe: Passeig de Gràcia.

A peu: A poca distància de la Plaça de Catalunya, podeu arribar caminant fins al museu fent una passejada des de qualsevol punt del centre de la ciutat.

Llocs propers d’interès

Casa Amatller
Casa Batlló
Casa Lleó i Mora
Fundació Antoni Tàpies
Museu Egipci de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright