MUNS, excel·lents empanades artesanals i gourmet

M’encanten els dies en els quals descobreixo algun local o negoci que val la pena, on es treballa amb total dedicació i que només pot donar-se en aquelles persones que gaudeixen amb el que fan. Això és el que em vaig trobar quan, per casualitats de la vida, vaig entrar fa uns dies al local de MUNS.

La pissarra de MUNS

Sortia de fer un curs i disposava de poca estona per menjar ja que havia de tornar al mateix curs a la tarda i volia aprofitar abans per fer algunes fotos a la Rambla del Poblenou. Em dirigia a una pastisseria on preparen entrepans quan em vaig fixar en una pissarra situada en ple carrer, on ben gran podia llegir-se “2 MUNS + beguda o cafè 4,00€”. Em va atreure l’oferta ja que no volia gastar-me molts diners, només faltava esbrinar què eren aquests MUNS?. Mirant la carta vaig poder veure que els MUNS feien referència a unes empanades que tenien molt bona pinta, així que no m’ho vaig pensar i vaig entrar a demanar les meves dues MUNS, una de vedella, i l’altra de formatge de cabra, ceba caramelitzada i nous.

pissarra MUNS

Mentre prenia un Nestea i esperava a que em portessin les meves dos MUNS, vaig aprofitar per donar un cop d’ull al local. Aparentava ser un negoci nou, amb diversos detalls en la seva decoració, que el feien atractiu de cara a la clientela que omplia la totalitat de les seves taules. És ben cert que era hora punta i que no es tractava d’un establiment molt gran, sinó tot el contrari, però en els temps que corren és molt significatiu que un bar, restaurant, o qualsevol tipus de negoci estigui ple.

A carta havia pogut llegir que les MUNS eren empanades artesanals, i tant la pinta que tenien les que havia pogut veure sortir de la cuina així com la maquinària del que semblava ser un taller artesanal situat al pis d’adalt així ho semblaven confirmar. A més de les empanades també tenien tres varietats d’amanides i tres postres però com tenia una mica de pressa vaig optar per només demanar-me les empanades.

Just quan estava començant a salivar van arribar les MUNS que havia demanat. Vaig començar amb la de vedella, realment deliciosa i saborosa. Tenia tanta gana i estava tan bona que fins i tot em vaig cremar un parell de vegades per ser una mica impacient. Però si vaig gaudir amb l’empanada de vedella no podeu ni imaginar com ho vaig fer amb la farcida de formatge de cabra, ceba caramelitzada i nous. Em vaig quedar sense paraules, només diré que tot el que sigui un entusiasta del formatge no pot deixar de provar aquesta empanada.

El fet de tenir les mans brutes per menjar les empanades amb les mans, unit al fet que encara no estava segur de si anava a escriure un article, va fer que no fes cap fotografia amb la càramra Reflex, així que vaig optar per netejar-me una mica les mans i fer un parell de fotos amb el mòbil.

empanades recent fetes

Va ser just en acabar de menjar quan vaig decidir que havia d’escriure sobre aquest lloc, així que després de pagar vaig parlar amb l’encarregat i li vaig comentar que volia parlar amb ell i treure algunes fotos del local per escriure un article, però com vaig veure que anaven molt atrafegats li vaig comentar que em passaria més tard.

L’Orígen argentí de MUNS

Després de baixar i pujar la Rambla del Poblenou fent fotos i de fer un cafè em vaig presentar una altra vegada a MUNS. Ja no hi quedava ningú així que vaig poder parlar tranquil·lament amb un dels socis, que curiosament es diu com jo, Diego.

Em va explicar moltes coses i totes interessants, començant pels orígens de MUNS. Tant ell, que es dedica més al dia a dia del local, com Mariano, el seu altre soci i que es centra més en les tasques comercials, eren originaris de Tucumán, la regió d’Argentina on cada any es celebra la Festa Nacional de l’Empanada.

interior local MUNS

Tenien clar que volien oferir un aliment gourmet saludable i a bon preu i després d’un temps treballant en aquesta idea van agafar com a base l’empanada argentina, ja que coneixien de primera mà el producte, i li van donar un toc internacional, utilitzant ingredients diversos, típics de diferents països i regions. Després d’un període dedicat a la venda de les empanades per encàrrec, el que els va permetre polir el tipus de negoci que volien muntar, fa tres mesos van obrir l’actual local al costat de la Rambla del Poblenou, naixent d’aquesta manera MUNS.

EL PERQUÈ DE MUNS
Van escollir el nom de MUNS per la seva sonoritat, i és que la seva pronunciació s’assembla a la de la paraula anglesa “moons”, llunes en anglès, guardant una relació amb la forma de mitja lluna de les empanades, visible també a la lletra “S” del seu logo, formada per dues mitges llunes.

Durant la xerrada el Diego em va confirmar que tant les amanides, com les postres i, per descomptat, les empanades, a més de ser receptes pròpies les elaboren de forma totalment artesanal a la part d’adalt del local i que únicament utilitzen matèria primera fresca, sense cap tipus d’additiu ni conservant.

Les empanades

Ofereixen quatre categories d’empanades, la blanca, la verda, la taronja i la groga. El nom fa referència al color de la massa de cadascuna d’elles, color que agafa dels ingredients utilitzats per a la seva elaboració. Això es deu al fet que en el seu inici comptaven amb quatre varietats d’empanades, la de vedella (massa de color blanca), la vegetariana (verda), la de curri (groga) i la de pernil i formatge amb tomàquet (la taronja). En l’actualitat han augmentat el nombre d’empanades, comptant amb 8 varietats, i les han anat categoritzant en una o una altra varietat segons els seus ingredients.

caixa empanades

PREU DE LES EMPANADES
Cada empanada costa 1,95€ però amb l’oferta que hi havia quan hi vaig anar (2 MUNS + beguda o cafè per 4,00€) la beguda o el cafè sortia gratis.

Vedella Suau

Vedella Suau
Amb ceba, ou i condimentada amb diverses espècies.

Vedella Picant
Se li afegeix ají mòlt i altres espècies picants.

Verdes

Caprese
Amb Mozzarella, tomàquet i alfàbrega.

Espinac
Se li afegeix formatge emmental i beixamel.

Mozzarella i olivada
Inclou Mozzarella, ou dur i olivada (verda).

* Estan elaborant una empanada vegana que esperen poder tenir aviat.

Taronges

Pernil dolç i formatge
Elaborada amb formatge Mozzarella.

Ceba caramelitzada
Amb formatge de cabra fos, ceba caramelitzada i nous.

Groga

Pollastre al curri
Trossos de pollastre amb salsa de curri groc (no picant).

LES EMPANADES A LA SEVA CAIXA
Després d’estar parlant amb el Diego una bona estona em vaig posar a fer algunes fotos del local i li vaig demanar si podia treure’m algunes de les empanades que tenia a la nevera. Molt amablement em va treure unes quantes i me les va posar en una de les caixes que utilitzen per als enviaments a domicili i el take away (per emportar).

Amanida i postres

A més de les empanades, a MUNS trobareu tres tipus d’amanides i tres postres diferents, que serveixen per completar la seva oferta gastronòmica.

Amanides

Fulles verdes
Ruca
Llenties

PREU DE LES AMANIDES
Les amanides es venen a 4,50€ però si us demaneu una de les seves combinacions (1,2,3 o 4 empanades + 1 postres, + 1 beguda) el preu de l’amanida és de 3,50€.

Postres

Flam de llet condensada amb toc d’aranja
Arròs amb llet vegà amb toc de cítric
Cheesecake (pastís de formatge)

arròs amb llet vegà

PREU DE LES POSTRES
Per 2,95€ podreu prendre unes postres casolanes. Què més es pot demanar?, Normalment, a d’altres llocs el preu de les postres no baixa dels 5,00€ i el pitjor de tot és que en moltes ocasions són postres industrials. Si us demaneu una combinació d’1,2,3 o 4 empanades + 1 beguda + prostre hi estalvieu diners.

Després de fer les fotografies a les empanades i mentre seguia fent algunes fotos al local, li vaig demanar si podia treure algun de les postres per poder fer-ne unes fotos. La meva sorpresa va ser que molt amablement em va treure una ració d’arròs amb llet vegà, perquè el provés. Feia poc que havia menjat i que m’havia pres un cafè amb croissant inclòs però davant d’una oferta tan deliciosa no podia dir que no. Com podeu veure la seva pinta és increïble i us puc assegurar que el seu sabor està a l’alçada del que transmet la seva imatge.

Els detalls

Sempre faig incidència en el mateix però és veritat, els locals que cuiden els detalls cuiden el seu producte, i MUNS està ple de detalls. Des de l’original decoració de les portes del bany, fins a les caixes dissenyades per ells mateixos que inclouen separadors perquè no s’enganxin les empanades, passant pels cartells que pengen en llocs estratègics. No és el més important del món però també tenen WiFi gratis.

porta del bany by MUNS

RESUM
Poc més què dir tret que com bé indica el seu lema “Farcits de petits plaers” és un autèntic plaer menjar-se una de les empanades de MUNS. Així que ja ho sabeu, si us passeu pel barri del Poblenou i voleu menjar alguna cosa ràpid, que sigui sana, saborosa i elaborat de forma artesanal, *MUNS és el vostre lloc. I sinó sempre us queda l’opció d’encarregar-les per telèfon i que us les portin a casa. I atenció a l’exclusiva ;): El model de negoci actual els ha fet veure que el seu producte agrada i funciona, per la qual cosa no trigaran a obrir més locals, sent segurament el proper en un lloc més cèntric i turístic, on es centraran gairebé de forma exclusiva en el negoci del take away.

Galería de fotos

Mapa i com arribar-hi?

MUNS
www.muns.cat/
Facebook
Dirección: Sancho de Avila 171, Barcelona.
¿Cómo llegar?

Metro: Poblenou (línea 4) o Glòries (línea 1).
Tranvía: Pere IV (línea T4).
Autobús: líneas 7 y 71.

Telèfon de contacte i reserves: 933 096 320.
Email: muns@muns.cat.
Horari: de dilluns a divendres de 12:30h a 16:30h i de 19:30h a 23:30h. Dissabte d’11:30h a 15:00h i de 19:00h a 23:00h. Diumenges tancat.

No Comment

Comments are closed.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright