Funicular del Tibidabo

Actualització 24 oct. 2021

El Funicular del Tibidabo, igual que el Tramvia Blau, es va inaugurar fa més de 100 anys, concretament l’any 1901 gràcies a l’enginyer Bonaventura Roig. Es tracta del primer funicular del país i ha estat reformat en dues ocasions, sent l’última l’any 1958 pel que el seu aspecte exterior pot resultar alguna cosa antic i fins i tot arribar a transmetre certa sensació d’abandó i despreocupació pel seu manteniment.

Tot sobre el Funicular del Tibidabo

El funicular realitza un trajecte de 1102 metres, sempre en línia recta i sortejant un pendent que arriba a ser de més del 25%, el que permet que s’arribi fins al cim de la muntanya del Tibidabo, a 512 metres d’altura, en pocs minuts. Però…què us trobareu quan arribeu a la cima del Tibidabo?. A més d’unes fantàstiques vistes de Barcelona, us trobareu dos llocs tan interessants i diversos com són el Parc d’Atraccions del Tibidabo i el Temple Expiatori del Sagrat Cor de Jesús, tots dos molt concorreguts tant per habitants de Barcelona com pels turistes que visiten la ciutat.

Funicular del Tibidabo

Situats una mica més a baix, però molt propers, es troben altres dos punts d’interès, l’Observatori Fabra, que organitza visites guiades al seu interior, i la Torre de Collserola, on gràcies al seu ascensor es pot pujar fins a a dalt i gaudir de les seves privilegiades vistes.


Preus i horaris del Funicular del Tibidabo

Preus

El preu del bitllet del Funicular del Tibidabo varia en funció de si també es compra l’entrada per visitar el parc d’atraccions o no, resultant més barat en el primer dels casos.

Si es compra l’entrada al parc d’atraccions: 4,00€.
Sense comprar l’entrada al parc d’atraccions: 7,50€.

Horaris

L’horari del funicular va des de 15 *min abans de l’obertura del recorregut del Parc del Tibidabo conegut com Camí del Cel i fins a 15 minuts després del tancament del mateix, variant en funció de l’època de l’any.

De març a desembre: Funciona tots els dies de l’any.
Febrer: Únicament els caps de setmana.
Gener: tancat (igual que el Parc d’Atraccions del Tibidabo).
Altres dies de tancament: 25, 26 i el 31 de desembre.

Galeria de fotografies

Com arribar a l’estació del Funicular del Tibidabo?

La parada del Funicular del Tibidabo es troba a la plaça del Dr. Andreu i per arribar en transport públic la millor opció és agafar, des de la parada Av. Tibidabo de la Línia 7 dels FGC, l’Autobús 196 (o el Tramvia Blau encara que aquest resulta més car) o per contra pujar-hi caminant, la qual cosa ens portarà uns 30 minuts.

Mapa del recorregut del Funicular del Tibidabo

error: @ Contenido protegido por derechos de autor.