Funicular del Tibidabo

Actualització 12 ag. 2023

El Funicular del Tibidabo, conegut actualment com la Cuca de Llum, igual que el Tramvia Blau, es va inaugurar fa més de 100 anys, concretament l’any 1901 gràcies a l’enginyer Bonaventura Roig.

Es tracta del primer funicular del país i ha estat reformat en dues ocasions, sent l’última l’any 1958 pel que el seu aspecte exterior pot resultar alguna cosa antic i fins i tot arribar a transmetre certa sensació d’abandó i despreocupació pel seu manteniment.

Entrades per al Funicular del Tibidabo i el Parc d’Atraccions

comprar entrades Tibidabo

Funicular del Tibidabo + Parc d’Atraccions

Entrades

Inclou el trajecte (anada i tornada) al funicular del Tibidabo (Cuca de Llum)

Inclou accés a totes les atraccions del parc del Tibidabo

Barcelona Turisme

Tota la informació sobre el Funicular del Tibidabo Cuca de Llum

El funicular realitza un trajecte de 1102 metres, sempre en línia recta i sortejant un pendent que arriba a ser de més del 25%, el que permet que s’arribi fins al cim de la muntanya del Tibidabo, a 512 metres d’altura, en pocs minuts. Però…què us trobareu quan arribeu a la cima del Tibidabo?

Funicular del Tibidabo

A més d’unes fantàstiques vistes de Barcelona, us trobareu dos llocs tan interessants i diversos com són el Parc d’Atraccions del Tibidabo i el Temple Expiatori del Sagrat Cor de Jesús, tots dos molt concorreguts tant per habitants de Barcelona com pels turistes que visiten la ciutat.


Situats una mica més a baix, però molt propers, es troben altres dos punts d’interès, l’Observatori Fabra, que organitza visites guiades al seu interior, i la Torre de Collserola, on gràcies al seu ascensor es pot pujar fins a a dalt i gaudir de les seves privilegiades vistes.

Preus i horaris del Funicular del Tibidabo

Preus

El preu del bitllet del Funicular del Tibidabo Cuca de Llum varia en funció de si també es compra l’entrada per visitar el parc d’atraccions o no, resultant més barat en el primer dels casos.

Si es compra l’entrada al parc d’atraccions: gratis.
Sense comprar l’entrada al parc d’atraccions: 12€.

Horaris

L’horari del funicular Cuca de Llum va des de 15 *min abans de l’obertura del recorregut del Parc del Tibidabo conegut com Camí del Cel i fins a 15 minuts després del tancament del mateix, variant en funció de l’època de l’any.

De març a desembre: Funciona tots els dies de l’any.
Febrer: Únicament els caps de setmana.
Gener: tancat (igual que el Parc d’Atraccions del Tibidabo).
Altres dies de tancament: 25, 26 i el 31 de desembre.

Galeria de fotografies de la Cuca de Llum

Com arribar a l’estació del Funicular del Tibidabo?

La parada del Funicular del Tibidabo Cuca de Llum es troba a la plaça del Dr. Andreu i per arribar en transport públic la millor opció és agafar, des de la parada Av. Tibidabo de la Línia 7 dels FGC, l’Autobús 196 (o el Tramvia Blau encara que aquest resulta més car) o per contra pujar-hi caminant, la qual cosa ens portarà uns 30 minuts.

Mapa del recorregut del Funicular del Tibidabo

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright