Sitges Film Festival Internacional Cinema Fantàstic de Catalunya

Actualització 31 des. 2023

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, conegut popularment com Sitges Film Festival o Festival de Cinema de Sitges, és un dels festivals de cinema més importants que se celebren no només a Europa sinó en la resta del Món.

El festival de Cinema de Sitges se celebra amb una periodicitat anual i, com bé indica el seu nom, té lloc a la població de Sitges, la preciosa localitat costanera de la província de Barcelona, situada a uns 40 km de la ciutat de Barcelona.

Origen i breu història del Festival de Cinema de Sitges

La primera edició del Festival de Cine de Sitges va tenir lloc l’any 1968 sota el nom de 1ª Setmana Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror. Des de llavors, són moltes les coses del Festival que han canviat, tot i que, afortunadament, d’altres s’han mantingut igual, com el fet que la seva seu sempre hagi estat la població de Sitges així com la seva particular temàtica, sempre centrada en el gènere Fantàstic i/o de Terror.

En l’actualitat, la gran professionalitat demostrada per l’organització al llarg dels anys, l’excel·lent cartell d’estrelles que cada any hi participen, les originals i atractives activitats paral·leles que s’organitzen així com el nombrós i fervent públic que hi participa, han convertit al Festival de Cinema de Sitges en un esdeveniment imprescindible a nivell internacional dins del món del cel·luloide.

Festival de Cinema Fantàstic de Sitges 2024

Com cada any, l’edició 2024 del Sitges Film Festival ve carregada de multitud de propostes cinematogràfiques del cinema de terror i, sobretot, del gènere fantàstic i de ciència ficció.


A més a més, i per conservar l’esperit alegre i una mica canalla del festival, una gran varietat d’activitats de tot tipus s’encarregaran d’alegrar l’ambient i entretenir als assistents i, en concret, als fans del festival. A continuació, us oferim informació i diverses dades d’interès sobre l’edició d’aquest any.

logo Sitges Film Festival

Dates, programa oficial i dades

Dates: 3 – 13 octubre 2024.

Horari: durant toda la jornada (de dia i de nit).

On: diversos escenaris de Sitges (informació més a baix).

Preu: variable.

Programa 2024: Web oficial.

Programa i seccions del Festival de Cinema de Sitges 2024

Zombie Walk

Si durant el Festival de Cinema de Sitges existeix un esdeveniment icònic i molt esperat per tots els afeccionats al cinema de terror, aquest és, sense dubtes, el Zombie Walk, o el que és el mateix, la desfilada de zombies que recorren els carrers de Sitges, transmetent un ambient únic i terrorífic.

Zombie Walk Sitges

Tothom pot participar a la desfilada i l’única cosa que es necessita és una bona disfressa i un terrorífic maquillatge de zombie, a més de moltes ganes de gaudir del moment mentre es passa, o es fa passar, una mica de por.

Per confirmar
De 12:00h a 19:00 (maquillatge gratuït a la platja de Sant Sebastià) per confirmar
20:00h (inici de la desfilada) per confirmar
23:00h (concert en New Ricky’s) per confirmar

Seccions del Festival

Secció Oficial Fantàstic
Oficial Fantàstic Discovery
Sessions Especials
Òrbita
Noves visions
Panorama Fantàstic
Anima’t

Seven Chances
Midnight X-Treme
Brigadoon
Sitges Classics (retrospectivas y homenajes)
Serial Sitges
Slatix Sitges Cocoon
Sitges Coming Soon

Seus del festival

Hotel Melià
Auditori
Cinema El Retiro
Cinema Prado
Brigadoon – L’Escorxador
Tramuntana

Platja de Sant Sebastià
Palau de MariCel
Movistar Space
Platja de la Fregata
Jardí Hort Can Falç
Edifici Miramar

Sitges: Molt més que un festival de cinema

Sitges és una de les poblacions costaneres més turístiques de la província de Barcelona i de la resta de Catalunya. I és que, en aquesta encantadora localitat, la gran oferta lúdica; platges i cales, bars, restaurants i discoteques, camins i senderes en els quals gaudir del trekking i de rutes amb bici, es complementa amb una molt gran oferta lúdicaatractiva proposta cultural; Museu Romàntic Ca Llopis, Palau de MariCel, Museu de MariCel, edificis modernistes, magnífiques esglésies i ermites, etc.


Sense cap dubte, des de irBarcelona us animem a fer, sempre que pugueu, una escapada a Sitges, ja sigui durant els períodes considerats temporada alta (celebració del Carnestoltes, els mesos d’estiu i durant el propi Festival de Cinema) com en altres períodes de l’any, en els quals Sitges manté intactes els seus encants i en els quals es respira una major tranquil·litat per gaudir-los.

Els millors allotjaments a Sitges per a gaudir del festivalBooking.com

Com arribar a Sitges des de Barcelona?

En tren (Rodalies Renfe)
Estacions Barcelona: Estació de França | Passeig de Gràcia | Sants.
Estació Sitges: Sitges.
Durada trajecte: 32-50 minuts (varia segons l’estació de tren des de la que s’agafa el tren).
Preu: 4,10€ (anada).
+info

En autocar
Parades Barcelona: Rnd. Universidad, 33 | c/ Sepúlveda / c/ Urgel | Pl. Espanya.
Estació Sitges: Sitges.
Durada trajecte: Uns 50 minuts (varia segons les parades que efectua).
Preu: Per confirmar (anada) | Per confirmar (anada i tornada).
+info | +info

En vehicle privat
Durada trajecte: 45 minuts (aproximadament).
Peatge: Segons la ruta escollida, es paga peatge.
On aparcar: al centre de Sitges i en molts punts propers, l’única manera d’aparcar és fer-ho a la zona blava (al carrer) o en algun dels pàrquings privats (cobert). En el cas que assistiu a alguna sessió nocturna podreu aparcar el vostre cotxe a la zona blava sense pagar (més informació sobre la zona blava de Sitges, aquí)

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright