Cruïlla Barcelona Summer Festival

Actualització 04 jul. 2020

El Cruïlla Barcelona Summer Festival és un festival de música que se celebra cada estiu a la ciutat de Barcelona. Una de les particularitats del també anomenat simplement “Cruïlla Festival” o “El Cruïlla” és que, al contrari del que succeeix amb altres festivals de música, el cartell que presenta és molt eclèctic, donant cabuda a una gran varietat no solament d’artistes, tant nacionals com internacionals, sinó d’estils musicals (Rock, Pop, Ska, Reggae, Hip-hop, Folk, Música Electrònica, etc.). Aquesta filosofia aconsegueix atreure al festival a un públic molt heterogeni, provocant un enriquiment artístic i cultural molt interessant i que, molts dels assistents, puguin descobrir grups que no coneixien o als quals no haguessin anat a veure actuar en directe a un concert en el qual solament actuessin ells. De fet, el nom del festival, Cruïlla, no és gens casual.

Inicis i evolució del Cruïlla Barcelona Summer Festival

El que naixés com un festival més l’any 2005 a la ciutat de Mataró i sense aparença de tenir massa pretensions, ha acabat per convertir-se en un dels festivals més atractius del panorama musical, sent capaç d’atreure a un gran nombre de persones cada any. I si bé és cert que el major nombre d’assistents prové de Barcelona i de la resta de Catalunya, també és cert que aconsegueix atreure a nombrosos “addictes” a festivals musicals d’altres ciutats d’Espanya i, fins i tot, de la resta d’Europa. El seu èxit va fer que, després de només tres edicions, es decidís el seu trasllat a Barcelona i, l’any 2010, passés a convertir-se en un festival de diversos dies de durada. Des de llavors, el festival Cruïlla no ha parat de créixer, donant bona mostra de la salut del sector musical a Barcelona, almenys pel que fa a la celebració de concerts, festivals i espectacles.

Edició 2020 del Cruïlla Barcelona Summer Festival

Com és habitual durant els últims anys, el Festival Cruïlla se celebrarà durant el mes de juliol al Parc del Fórum i tindrà una durada de 2 dies. Les dates escollides per a l’edició de 2020 són el dijous 2, el divendres 3 i el dissabte 4 de juliol. La variada proposta del cartell del Cruïlla torna a ser un dels majors atractius i confirma la seva senya d’identitat.

Cruïlla Barcelona 2020: Dades i programa oficial


Dates: 4, 5 i 6 de juliol.
Lugar: Parc del Fòrum (Moll de la Marina Seca, c/ de la Pau, 12).
Preu Dijous: 20€.
Preu Divendres: 60€.
Preu Dissabte: 60€.
Abonament 2 dies: 100€.
Abonament 3 dies: 110€.

Programa Cruïlla 2020: consulta-ho al Web oficial.

Line-up 2020 Cruïlla artistes i grups que hi actuen

Gwen Stefani

Placebo

Two Door Cinema Club

Die Antwoord

Txarango

Kase.O

Residente

Editors

Rag’n’Bone Man

Morcheeba

Lágrimas de Sangre

Fuel Fandango

Ebri Knight

Of Monsters and Men

Tom Walker

Meute

León Benavente

Seed

Perotá Chingó

La Fura dels Baus

Antigua i Barbuda

Rayden

Novedades Carminha

Djaikovski

Siloé

Meritxell Neddermann

Venda d’entrades i abonaments pel Cruïlla

Per tots aquells que vulgueu gaudir dels tres dies que dura el Cruïlla Summer Festival, la millor opció és la de comprar l’abonament que permet l’accés a tots i cadascun dels dies del festival (divendres, dissabte i diumenge), tot i que també existeix l’abonament de dos dies. Els abonaments i les entrades d’un dia poden comprar-se online de forma anticipada des del Web oficial del festival.

No només música: Activitats i altres propostes

Com tot bon festival de música, durant el Cruïlla no tot és música. I és que, dins el recinte a l’aire lliure on durant tres dies se celebra el festival, es duen a terme diverses activitats paral·leles que tenen com a objectiu entretenir i animar a tots els assistents. Tampoc falta una nodrida i variada oferta gastronòmica, en gran part proporcionada pels tan de moda “food trucks”, i en la qual no manca l’Estrella Damm, promotora del festival. A més, gràcies a unes àrees chill-out, es pot gaudir d’un merescut moment de relax, el que permet regenerar una mica les forces i d’aquesta manera obtenir l’energia necessària per seguir el major nombre de concerts.

Mapa i com arribar

Amb metro: El Maresme-Fòrum – Línia 4 (de 05:00h a 00:00h, divendres fins a les 02:00h i dissabte servei durant tota la nit).

Amb Tramvia (Tram): Fòrum – Línia T4 (de 05:00h a 00:00h. Dissabte i diumenge fins a les 02:00h).

Amb autobús: Línies 7, 36, 143, H14, H16, B23 (de 6:30h a 23:15h). També autobusos nocturns N6 i N7 (de 23:00h a 6:00h).

Amb cotxe o moto: Degut a la gran afluència de persones al festival no és la millor de les opcions la de desplaçar-se amb el cotxe, però en el cas que així ho decidiu o si us desplaceu des de fora de Barcelona podeu aparcar en alguns dels pàrquings propers, sent recomanable reservar el vostre pàrquing online.

Reservant un taxi online:

Cruïlla de Primavera 2021

Per anar obrint boca i fer menys llarga l’espera del que serà el Festival Cruïlla, se celebra al recinte a l’aire lliure del Poble Espanyol el denominat “Cruïlla de Primavera“. Encara no s’han confirmat els artistes de l’edició de 2021.

Informació detallada

Dates: Per confirmar.
Horari: 21:00h.
Preus entrada: 17€ – 22€.

Cruïlla de Tardor 2020

Durant el mes d’octurbre El Cruïlla celebra una mini edició del seu festival, denominat Cruïlla de Tardor. Tal com es donar amb el Cruïlla Primavera, l’edició de tardor del Cruïlla també es dur a terme al recinte del Poble Espanyol, en concret a l’hivernacle, i també en alguna sala de concerts.

Informació detallada

Dates: Per confirmar.
Horari: 21:00h-21:30h.
Lloc: Poble Espanyol i Sant Jordi Club.
Entrades: 10€-16,50€.