pintxo Carrer Blai

Actualització 24 maig 2023

Des dels anys 2010 i 2011, el Carrer Blai, al barri del Poble Sec i paral·lela a una de les avingudes més importants de Barcelona, l’Avinguda del Paral·lel, s’ha convertit en un autèntic referent de la gastronomia a la ciutat.

I és que, en els gairebé 500 metres de longitud de la també coneguda com Rambla del Poble Sec, s’acumulen una gran quantitat de bars i restaurants, molts d’ells amb les seves respectives terrasses, que fan d’ella un lloc imprescindible per tots els que vulguin gaudir amb els amics, família o la parella, d’un bon vermut, aperitiu, menjar o sopar.

Malgrat que no es troba massa lluny de zones més turístiques, com La Rambla de Barcelona o el Port Vell, el Carrer Blai es troba força apartat d’aquests punts més transitats, per aquesta raó la immensa majoria de persones que s’hi apropen a menjar o prendre alguna cosa són gent que viu a la ciutat, tant nativa com d’adopció.

Tot i això, cada vegada són més els turistes que s’aproximen al Carrer Blai, ja sigui atrets per les referencies que comencen a aparèixer en algunes guies turístiques o acompanyats per alguns amics que viuen a la ciutat.

terrassa Carrer Blai

Respecte envers els veïns

El canvi sofert pel carrer durant aquests últims anys ha provocat molèsties als veïns, que, amb raó, es queixen dels inconvenients sorgits per aquesta nova situació. Per aquest motiu us demanem el màxim respecte possible perquè els veïns puguin descansar, sobretot a la nit, intentant no alçar la veu i abandonar el carrer quan tanquin les terrasses dels bars i restaurants.

Entre setmana l’ambient al carrer és més aviat tranquil, tractant-se en la majoria dels casos de gent del barri. Els dijous a la tarda sol animar-se bastant més, sobretot quan s’organitza La Ruta del Poble Sec (on s’ofereix pintxo o tapa + cervesa per 2,00€) i el divendres i cap de setmana és quan s’omple de gent, sobretot a la primavera i estiu.

Bars i restaurants al Carrer Blai

Gràcies a la seva àmplia oferta és possible trobar bars i restaurants de tot tipus (de menjar tradicional, pizzeries, japonès, àrabs…), encara que els més nombrosos i en bona part responsables de la fama gastronòmica que va començar a tenir el Carrer Blai són els bars de pintxos i montaditos.


La majoria d’aquests bars de pintxos i montaditos són petits locals que compten amb alguns tamborets en el seu interior i una terrassa amb quatre o cinc taules al carrer. Si teniu sort podreu trobar lloc en la terrassa i en cas contrari haureu de “conformar-vos” amb menjar en algun tamboret o fins i tot, en el pitjor dels casos, dempeus. Però això no deu ser impediment perquè gaudiu dels pintxos i de l’ambient ja que aquest és en part l’encant d’aquests petits bars.

Què són els Pintxos?

Originaris d’Euskadi, els pintxos són una espècie de tapa però individual que reben tal nom perquè normalment s’utilitza un escuradents per punxar-ho. Tot i que cada local té les seves especialitats, per a la seva elaboració sempre se solen incloure productes de la gastronomia local (xistorra, pernil serrà i altres embotits, formatge, truita de patates, anxoves, croquetes…) encara que cada vegada és més típic veure pintxos que també innoven en aquest sentit.

En funció del nombre de pintxos que mengeu poden servir com a simple aperitiu per obrir la gana poc abans de dinar o sopar o ja directament ser un dinar o sopar en tota regla.
pintxos en la terrassa

Bars de pintxos i montaditos

Blai Tonight
Blai Tonight 2
La Tasqueta de Blai
Pincho J
Koska Taverna
Blai 9
Què són els “Montaditos”?

Les primeres referències als montaditos daten dels segles XV i XV. Són uns entrepans realitzats amb petites barres de pa i que poden fer-se amb els ingredients tradicionals que cadascun prefereixi (normalment embotit, formatge, tonyina, etc.).
pintxo de sobrassada

Altres bars i restaurants recomanats

La Bodegueta del Poble Sec
BarRamón
La Fíbula
Bodega del Fuegos
Lia d’en Vicius
Carmesí
L’Angolino

Locals als carrers propers

L’estrets carrers propers al carrer Blai també compten amb diversos bars, restaurants i cellers i amb alguna cafeteria i tetería amb encant. En alguns casos el seu origen és previ a l’èxit gastronòmic del Carrer Blai i en altres ocasions han sorgit arran d’aquest fet.

Locals recomanats propers a la Calle Blai

Bar Seco
Quimet & Quimet
Bella Napoli
Mantra
Bohemius
Rosal 34
Celler Cal Marino
Gran Bodega Saltó
Giraluna
Spice Café
Tacos Tacos
La Federica

Galeria de fotografies

Mapa del Carrer Blai


Mostra Bars i restaurants Calle Blai en un mapa més gran

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright