Primavera Sound Barcelona festival

Actualització 06 maig 2024

Amb el passar dels anys, el Primavera Sound Barcelona, que va ser ideat com un festival alternatiu de música indie, és a dir, independent, s’ha convertit segurament en l’esdeveniment musical més important i esperat de l’any a Barcelona i, en conseqüència, en tot un esdeveniment de masses. Al Primavera Sound hi participen algunes de les millors bandes musicals i artistes del moment així com “velles” glòries, sobretot de la música Indy, Rock i Electrònica.

D’aquesta manera, edició rere edició i gràcies a un heterogeni line-up d’una gran qualitat i atractiu per al públic, on a més no sol faltar alguna gran estrella del panorama musical internacional, la fama del Primavera Sound Barcelona ha traspassat davanteres, situant-se com un dels millors festivals de música d’Europa i de la resta del món.

Orígens i evolució del Primavera Sound

Les 8.000 persones que van participar en la seva primera edició, que es va celebrar l’any 2001 i que va tenir com a escenari el Poble Espanyol de Barcelona, van convertir a aquest festival de música en tot un èxit. Per a la seva segona edició, celebrada un any després, el festival va tenir un important patrocinador, Estrella Damm, fet que li va permetre augmentar de forma quantitativa i qualitativa el seu line-up, a més de comptar amb la participació d’un dels grups de indie rock més importants del moment, Pulp.


Durant els següents anys, el Primavera Sound va anar creixent de forma significativa, tant en el nombre d’assistents com en el número e importància dels grups que tocaven, comptant amb grans bandes com Belle and Sebastian, Sonic Youth, The White Stripes, Pixies, PJ Harvey, Franz Ferdinantd, The Human league, etc.

D’aquesta manera, l’any 2006, el Primavera Sound es va veure obligat a buscar un nou escenari amb major capacitat, el Parc del Fòrum, la qual cosa va permetre que el festival pogués continuar creixent i arribés fins als, aproximadament, 200.000 assistents de les últimes edicions. I és que, en els últims anys, el festival ha crescut de tal manera i és tan conegut que, fins i tot, és possible referir-se a ell, simplement, com “El Primavera“.

Tota la informació sobre el Primavera Sound Festival 2024

En la seva edició de 2024, el Primavera Sound tindrà lloc des del 29 de maig al 2 de juny, encara que és cert que unes setmanes abans s’organitzen una sèrie de concerts gratuïts sota el nom d’Aperitius del Primavera, i que serveixen per a començar a escalfar l’ambient de cara a l’arribada de l’inici del propi festival.

logo Primavera Sound Festival

Dates, programa i altres dades

Dates: 29 maig – 2 juny 2024.

Horari: variable en funció del dia.

On: Parc del Fòrum (escenari principal) i altres escenaris de la ciudad (durant el Primavera a la Ciutat).

Grups i artistes: 230 (aproximadament).

Preu Dijous: 110€.

Preu Setmana 1: 245€ (normal) o 450€ (VIP).

Preu Setmana 2: 245€ (normal) o 450€ (VIP).

Preu Setmana 1 + 2: 425€ (normal) o 850€ (VIP).

Programa Primavera Sound 2024: donar un cop d’ull al Web oficial.

Comprar entrades i abonaments per assistir al Primavera Sound

És tal l’expectació del Primavera Sound que pocs dies després de finalitzar una edició ja és possible comprar, a un preu especial, les entrades d’un sol dia i els abonaments de 3 dies per a l’edició de l’any següent.


El preu de les entrades i abonaments, amb el passar dels mesos, va augmentant, fins a arribar a un preu final i inamovible quan queden poques setmanes per a l’inici d’aquest.

És tal la seva fama que, tot i que no es conegui en un primer moment el cartell del festival, són molts els que es llancen a comprar les entrades per a un dia o l’abonament de 3 dies, donades les garanties que sol oferir el line-up de tot Primavera Sound.

Live streaming Official

Des de l’any 2016, el Primavera Sound ofereix la possibilitat de seguir els concerts del festival en live streaming, i gratis, a través d’algun dels seus canals oficials.

Pels qui, pel motiu que sigui (preu massa elevat de les entrades, impossibilitat d’estar a Barcelona durant les dates del festival o, directament, en el cas que visqueu fora), es tracta d’una interessant opció per a gaudir de les actuacions en viu del festival al mateix temps que es respira part de l’ambient que impera durant tot el Primavera Sound.

Live streaming en la Web oficial: +info
Live streaming en App Primavera Sound: +info
Canal Youtube Primavera Sound: +info

On se celebra el Primavera Sound? Els escenaris

Parc del Fòrum
Escenari principal
Primavera a la Ciutat
Diversos escenaris
Aperitius del Primavera
Diversos escenaris
Platja del Fòrum (Primavera Bits)
Escenari Lotus
Xiringuito Aperol
Desperados Cube
El Punto

Els Aperitius del Primavera

El Festival Primavera Sound no es concentra únicament en la zona del Fòrum, on es troben tant l’escenari principal (Parc del Fòrum) com els diferents escenaris del Primavera Bits (platja del Fòrum), sinó que s’expandeix a diferents escenaris de Barcelona (i fins i tot Madrid).

Ho fa, englobat en els coneguts com a Aperitius del Primavera, amb una sèrie de concerts gratuïts que es programen en diferents sales de concerts de Barcelona i Madrid uns dies abans de l’inici del Primavera Sound.

Barcelona

Artista
Adreça
Data y horari
Artista
Adreça
Data y horari
Artista
Adreça
Data y horari
Artista
Adreça
Data y horari
Madrid

Artista
Adreça
Fecha y horari
Artista
Adreça
Fecha y horari
Artista
Adreça
Fecha y horari
Artista
Adreça
Fecha y horari

Line-Up: Programa complet del Pimavera Sound

Grups i artistes destacats 2024

Per confirmar
Per confirmar
Per confirmar
Per confirmar
Per confirmar
Per confirmar

Menjar i beure durant el Festival

Com els habituals del Primavera Sound ja sabreu i els que no segurament imagineu, en tota la zona del recinte del Primavera Sound es troben diversos llocs de menjar i diversos food trucks en els quals poder matar la gana i, per descomptat, la set, entre concert i concert. El que permet airejar-se una mica i renovar energies que permetin afrontar el gran nombre de concerts programats.

Compra de tota mena de Marxandatge

Durant els dies que dura el Primavera Sound, és possible adquirir tot tipus de productes de marxandatge, tant del propi festival como de las bandes i artistes que hi actuen. Els diferents punts de venda es troben repartits en l’extensa àrea del Parc del Fòrum.

Nos Primavera Sound

Nos Primavera Sound 2022

L’èxit del Primavera Sound ha propiciat que es creï una espècie de franquícia del mateix o, millor dit, que el festival es desdoblegui. D’aquesta manera va néixer, l’any 2012, el NOS Primavera Sound, que se celebra cada any a la ciutat de Porto, uns dies després de la finalització del Primavera Sound de Barcelona.

Fechas: 6, 7 i 8 de juny de 2024
Web oficial: nosprimaverasound.com

Allotjament a Barcelona durant el Primavera SoundBooking.com

Si no sou de Barcelona i veniu a la ciutat expressament per a assistir als concerts del Primavera Sound o, simplement, aprofiteu el vostre viatge a Barcelona per a assistir a algun dels concerts del festival, segurament necessiteu un allotjament que us permeti i faciliti gaudir del Primavera Sound.

Per a això, una bona opció és la de reservar un hotel o apartament en les proximitats del Parc del Fòrum, lloc en el qual se celebren els concerts principals del Primavera Sound. D’aquesta manera, us resultarà molt fàcil desplaçar-vos des de l’allotjament als escenaris del Primavera i, sobretot, fer el mateix però en sentit invers quan, ben entrada la nit, finalitzin els concerts.

Mapa i com arribar fins al Primavera Sound

El mapa que us oferim mostra tant la ubicació de l’escenari principal del Primavera Sound, com d’altres llocs en els quals també se celebren concerts corresponents al festival. Pel que respecta a la informació sobre “com arribar?, indicar que fa referència a l’escenari principal del Primavera Sound, situat al Parc del Fòrum i als escenaris del Primavera Bits, ubicats a la platja del Fòrum i a poca distància del primer.

Metro
Línia 4: parada El Maresme – Fòrum (sortida Rambla Prim)
Autobús
Línies: 7, 136, 143, H14, H16 i V31 (de 6:30h a 23:15h)
Nit Bus: N6 i N6 (de 23:00h a 06:00h)
Bus Llançadora: Parc del Fòrum – Plaça Catalunya (2€)
Tramvia
Línia T4: parada Trambesós

Taxi

Cotxe o moto

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright