Ciutat Flamenco Festival

Actualització 30 des. 2023

Ciutat Flamenco, tal com es pot intuir pel seu nom, és un festival de flamenc que se celebra a la ciutat de Barcelona. Els seus ideòlegs i organitzadors són els amics de JazzSí Club Taller de Músics, un espai que serveix com a plataforma artística i en la qual es programen concerts íntims de petit format.

Tot i això, aquest no és l’únic escenari de la ciutat on se celebra el festival Ciutat Flamenco, estenent-se així a d’altres sales i espais icònics de Barcelona, que solen canviar segons l’edició.

Origen i breu història de Ciutat Flamenco

La primera edició de Ciutat Flamenco es va celebrar a Barcelona l’any 1994. Promoguda i organitzada per JazzSí Club Taller de Músics, al llarg de totes les seves edicions, molts han estat els artistes del món del flamenc que han actuat al festival així com als escenaris protagonistes de les diferents actuacions musicals i de ball flamenc.

Tot això ha permès al festival Ciutat Flamenco créixer i evolucionar, fent-se d’aquesta manera un espai al competitiu món dels espectacles artístics que s’organitzen a la ciutat, convertint-se a més a més en un dels esdeveniments més esperats del mes de maig per tots els afeccionats a la música en general i al flamenc en particular.

Edició 2024 del Festival Ciutat Flamenco

L’edició 2024 del festival Ciutat Flamenco és la número 31. Com és habitual, aquesta tindrà lloc durant el mes de maig, tot i que les dates encara estan pendents de confirmació, sent un total d’11 les actuacions programades, o el que és el mateix, una per cada dia que dura el festival.

Dades edició 2024 Ciutat Flamenco


Dates: pendent de confirmació.
Horaris: varia en funció de cada actuació.
Escenaris: diverses sales d’espectacles de Barcelona (consultar a sota).
Preu: gratis – 22€.

Com no pot ser d’una altra forma, totes són actuacions musicals i/o de ball centrades en el flamenc, ja sigui amb actuacions de pur flamenc com d’altres de diversos estils musicals, com per exemple el Jazz, on els artistes beuen d’alguns dels ritmes flamencs més coneguts per experimentar amb nous sons i melodies.

Programació actuacions Ciutat Flamenco 2024

Artista

Data

19:00h

Localització

18€ – 22€

Artista

Data

19:00h

Localització

15€ – 18€

Artista

Data

19:00h

Localització

18€ – 22€

Artista

Data

19:00h

Localització

15€


Venda d’entrades online per Circuit Flamenco 2024

Les entrades per assistir als diferents espectacles de Ciutat Flamenco, es poden comprar online de forma anticipada. D’aquesta manera, i en tractar-se en molts casos d’escenaris amb un aforament bastant limitat, us servirà per assegurar-vos la disponibilitat de les entrades.

Les entrades es venen a través del Web oficial (enllaç al final de l’article) o, directamente, a les diferents sales de concerts. A continuació trobareu el programa amb totes les actuacions de Ciutat Flamenco 2024 i un link des del qual poder reservar les vostres entrades.

Masterclass durant el Ciutat Flamenco

Una de les propostes més interessants del Ciutat Flamenco, és la possibilitat d’assistir a alguna de les Masterclass de Flamenc (que, perquè ens entenguem tots, no és una altra cosa que un taller de Flamenc) que es programen durant el festival.

Aquests tallers, impartits per destacades figures del Flamenc i que, per assegurar-se la plaça, resulta convenient reservar amb certa antelació, se centren en diferents particulars del Flamenc (ball, guitarra i flauta) i són ideals tant per a les persones neòfites en aquest art com pels qui ja tenen certes nocions.

Ball, guitarra i flauta
2 hores
20€ – 40€

Mapa dels escenaris del Ciutat Flamenco 2024

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright