Favoritos

Fa unes setmanes vaig rebre un email de Jacopo D’ettorre en el qual em va suggerir que si volia gaudir del sabor d’un autèntic gelat italià, concretament sicilià, em passés per la Gelateria Palazzolo, a la part nova de la Rambla del Poblenou, i de la quin és propietari.

La veritat és que poc fa falta per mobilitzar-me quan entren en joc paraules com gelat, Italia o Barcelona i si a això se li afegeix la seguretat de les paraules de Jacopo en el seu email el resultat no podia ser un altre que el d’acceptar el ‘repte’ encantat. L’únic inconvenient era l’època de l’any, i és que en ple hivern normalment no ve molt de gust un gelat, però vaig aprofitar el clima bastant suau que vam tenir uns dies enrere per passar-me per la gelateria.

La meva visita

La primera impressió que desprèn la decoració exterior de la Gelateria Palazzolo, molt cuidada i amb diversos detalls a la seva vitrina, és que les persones que es troben darrere del negoci li han posat molt d’afecte, alguna cosa que també vaig poder observar en el seu petit i acollidor interior. I si alguna cosa em diu l’experiència és que quan un local ofereix un cuidat aspecte en la seva decoració això es reflecteix en els productes i serveis que ofereixen. En aquest cas, la meva experiència o intuïció, no va fallar ;).

iinterior gelateria Palazzolo

Quan vaig arribar no vaig veure en Jacopo així que entre els diversos gelats que tenien i després de demanar consell a la que més tard vaig esbrinar que era la seva dona, vaig optar pel gelat Bacio (que en català significa petó) fet a base d’avellanes, nous i licor. Degut a les seves reduïdes dimensions el local no compta amb taules (tampoc terrassa per certs requisits que han de tenir els locals), encara que si que té una petita barra amb alguns tamborets, on em vaig asseure a degustar el gelat. El seu sabor era realment intens, notant-se tots i cadascun dels seus ingredients, inclòs el licor (jeje) i tenia una cremosa textura, típica dels millors gelats italians. Havia quedat comprovat que es tractava d’un autèntic gelat sicilià.

productes Palazzolo

Just quan m’estava acabant el gelat va entrar algú per la porta que em va semblar que podia ser en Jacopo així que em vaig presentar i, efectivament, era ell. Vam estar parlant una bona estona i vaig aprofitar per conèixer una mica més l’origen i la història de la gelateria Palazzolo.


L’origen de la pastisseria Palazzolo

Palazzolo és una gelateria i pastisseria siciliana d’una gran tradició a Sicília. Va ser fa gairebé 100 anys, concretament l’any 1920, quan Santi Palazzolo va muntar en la localitat de Cinisi, província de Palerm, un petit taller de dolços per l’elaboració dels quals solament utilitzava els productes de la millor qualitat. Des de llavors poc ha canviat a la pastisseria Palazzolo ja que segueix elaborant tots els seus productes a Cinisi, utilitzant la millor matèria primera i elaborant tots els seus productes de forma artesanal.

La gelateria Palazzolo a Barcelona

Segons em va explicar en Jacopo durant la nostra xerrada ell és client de la pastisseria Palazzolo de Cinisi des de l’any 2000. Tripulant de cabina d’una companyia aèria, fa uns anys es va replantejar el seu futur professional, formant-se durant 5 anys de la mà del sr. Palazzolo a la pròpia pastisseria de Cinisi i demanant una excedència per complir el seu somni, muntar una gelateria Palazzolo a Espanya. per dur-ho a terme va optar per obrir la primera gelateria a Barcelona, concretament a la Rambla del Poblenou, molt a prop d’on resideix amb la seva família.

Frutta di Martorana

Què trobareu a la gelateria Palazzolo?

Malgrat que per motius de llicència al local de Barcelona no poden oferir alguns dels productes que sí elaboren a la pastisseria de Cinisi, com són els productes salats (la arancina per exemple) a la gelateria Palazzolo del Poblenou trobareu molt més que els seus 22 sabors de gelats.

Dolços

Al costat de la nevera amb els gelats compten amb una gran varietat de pastissets monoporcions i pastissos, com no, típics de Sicília, i malgrat que no vaig tastar-ne cap us puc assegurar que tenien una pinta magnífica.

Pastissos i dolços

  • Pannacotta
  • Tiramisú
  • Settimo Cielo
  • Cassata Siciliana
ENCÀRRECS
A més de poder comprar els productes que tenen en el local es poden fer tot tipus d’encàrrecs, com dels conegudisims Cannoli Siciliani i dels Bignè (semblats a les lioneses). També elaboren diferents pastissos i postres típics de certes èpoques de l’any, com és el cas de la Colomba durant les festes de Setmana Santa.

Els gelats
Els gelats s’elaboren de forma artesanal amb productes naturals, evitant l’ús de bases industrials. Per als gelats de fruita la base és l’aigua i la pròpia fruita amb la que es vol preparar el gelat mentre que per als gelats de crema la base utilitzada és la llet, a la qual se li afegeixen els ingredients específics per a cada gelat. Tal com em va comentar el Jacopo “aquest és el motiu que els nostres gelats siguin tan bons i saborosos”. I és que fins i tot la galeta dels cucurutxos la elaboran, de forma artesanal, ells mateixos.

gelats Palazzolo

Sabors de gelats indispensables

  • Xocolata
  • Festuc
  • Canyella
  • Mandarina
  • Avellana
  • Ametlla

Si ho preferiu també podreu gaudir d’una gran varietat de batuts i granissats. Amb el gelat vaig tenir suficient així que no vaig poder provar cap però la propera vegada segur que cau un batut o granissat! :P.

Productes de Sicília i elaboració artesanal

La matèria primera utilitzada per a l’elaboració de tots els seus productes prové de Sicília. Aquests s’importen fins a Barcelona, on ells mateixos elaboren cadascun dels gelats i dolços de forma totalment artesanal.

Durant la xerrada el Jacopo em va donar a provar una cullerada d’altres dos gelats, un de mandarina que em va resultar realment fresc i ideal per als dies més calorosos de l’estiu i un altre de canyella, d’intens sabor i de color rosa, degut a que ho elaboren amb la flor de la canyella.

RESUM
El Poblenou, amb la seva rambla al capdavant, cada vegada està més de moda gastronòmicament parlant, gaudint d’un gran nombre de locals, alguns d’ells històrics com el Tío Che o La Tertúlia i uns altres de recent obertura com la pròpia gelateria Palazzolo o el local d’empanades Muns, així que no dubteu a passar-vos pel nou barri de moda de Barcelona i descobrir tot el que us pot oferir, tant gastronòmicament parlant com culturalment.

Galeria de fotos

Mapa i com arribar-hi

Gelateria Palazzolo
www.pasticceriapalazzolo.com/
Facebook
Dirección: Rambla del Poblenou 123, Barcelona.
Com arribar-hi?

Metro: Poblenou (línia 4) o Glòries (línia 1).
Tramvia: Pere IV (línia T4).
Autobús: línies 7 i 71.

Telèfon de contacte i reserves: 603 89 30 16.
Email: palazzolo.bcn@gmail.com.
Horari: estiu de dimarts a diumenge de 12:00h a 23:30h. (resta de l’any contactar).

Favoritos