festes i tradicions Catalunya
Favoritos

Un dels aspectes que pot fer encara més interessant la visita a Barcelona és que aquesta coincideixi amb una festa significativa o amb la celebració d’alguna tradició popular, per això creiem que és important que tingueu algunes nocions sobre les festes i tradicions de Barcelona i Catalunya.

Si bé és cert que no totes les jornades de festes populars i tradicions són dies festius sí que és molt probable que puguin influir en el dia a dia de la ciutat. No acostuma a passar però podria donar-se la situació que els horaris de certs museus i llocs d’interès poguessin patir alguna modificació, per la qual cosa si el vostre viatge coincideix amb algun d’aquests dies no està de més que us assegureu que els horaris dels llocs que voleu visitar no han patit ninguna alteració.

El que és casi segur que succeeixi durant aquestes festes i dates destacades és que es programin un gran nombre d’activitats de les quals podreu gaudir ja que la immensa majoria són gratuïtes.

Les festes més destacades de Barcelona i Catalunya

Per tal que conegueu una mica més les festes tradicionals i celebracions a Barcelona i Catalunya hem desenvolupat una àmplia informació sobre algunes de les més destacades que esperem que us sigui de gran interès.

11 de Septiembre

La diada de l’11 de setembre és la festa Nacional de Catalunya des que el restablert Parlament de Catalunya així ho va declarar l’any 1980. És un dia festiu a Barcelona i a la resta de Catalunya.

Pessebres

Els pessebres, figures normalment realitzades amb fang (tot i que poden ser d’un altre material) i que representen el naixement de Jesús, no són exclusius de Barcelona ni de Catalunya però si que formen part de les seves tradicions.

Pessebres vivents

A més a més dels pessebres formats per figures, a Catalunya també és tradició realitzar representacions vinents dels mateixos, coneguts com a pessebres vivents.

Gegants i Capgrossos

Els coneguts com Gegants i Capgrossos és una de les tradicions més vistoses de Catalunya, en la que diverses figures amb persones al seu interior surten a places i carrers durant les festes populars.

Correfoc

Una de les activitats més atractives visualment és el del Correfoc, en el que un grup de persones disfressades de dimonis recorren els carrers de la ciutat o poble que organitza les seves festes, fent un espectacle de foc que fa les delícies de grans i petits.

Ou com Balla
Cada any per al dia del Corpus, a Barcelona i d'altres poblacions de Catalunya, se celebra una curiosa tradició, l’Ou com Balla, que consisteix a...

Leer más »

Favoritos

Butlletí irBarcelona


Segueix-nos

Pinterest
BDTECHIE