Casa de les Punxes - Terrades

Actualització 25 maig 2023

Situada a l’Eixample de Barcelona, la Casa Terradas, coneguda popularment com a Casa de les Punxes, pren el cognom de les 3 germanes propietàries de l’edifici. Obra del conegut arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch, és tracta d’un dels edificis més reconeguts del modernisme català, amb 4 façanes i unes formes que emulen a les d’un castell medieval.

Informació sobre la Casa Terradas de Josep Puig i Cadafalch

La construcció d’aquest edifici modernista, un dels més importants i coneguts de la ciutat, es va projectar l’any 1905 amb l’objectiu d’unir les tres propietats de les germanes Terradas. Construïda en maó vist, Josep Puig i Cadafalch es va inspirar en un castell medieval, fet que es reflecteix clarament a simple cop d’ull, tot i que si es presta més atenció també s’observen certes semblances amb l’estil de construcció nòrdic. Donada la seva importància arquitectònica, l’any 1975, la Casa de les Punxes va ser declarada Monument Històric Nacional.

castell Casa de les Punxes

La visita a la Casa de les Punxes

La Casa Terrades ja no es pot visitar

Lamentablement, almenys de moment, l’interior de la Casa dels Punxes ja no pot visitar-se. Es continuen fent actes esporàdics a la seva terrassa, però la casa ja no és visitable.

Visita les Cases Museu més boniques de Barcelona

Tenies ganes de visitar la Casa dels Punxes? No et preocupis, afortunadament Barcelona compta amb destacades Casas Museu de gran interès històric i cultural. A través del següent enllaç podràs trobar totes les cases museu de la ciutat que poden visitar-se.

Després de més de 100 anys tancada al públic i gràcies a les reformes dutes a terme, actualment la Casa Terradas es pot visitar. Els treballs de musealització s’han centrat en facilitar l’accés als visitants i reformar la primera planta (que és la que es pot visitar) i les punxes de la terrassa que coronen l’edifici i a les que s’hi pot accedir.


Tot el recorregut és molt interactiu i visual, posant a disposició del visitant diverses pantalles multimèdia interactives així com un calidoscopi de considerables dimensions. A més, s’ofereixen diverses projeccions, algunes d’elles focalitzades en elements de la casa, com són el passadís o les parets.

Tot això fa que la visita, durant alguns moments, es converteixi en una experiència. Segurament l’únic inconvenient de la visita és el fet que no es pot gaudir del mobiliari original de la casa, ja que no s’ha conservat cap peça.

Museu de la Llegenda de Sant Jordi
La part inicial de la visita se centra en explicar la llegenda de Sant Jordi i la seva figura, tan present en el Modernisme Català en general així com en l’obra de Josep Puig i Cadafalch en particular. Per fer-ho es nodreixen de diferents mitjans, sent un dels més instructius el vídeo que es projecta al començament. Així doncs, la Casa de les Punxes esdevé també un Museu sobre la Llegenda de Sant Jordi.

La Casa de les Punxes
Un altre element important de la visita, com no podia ser d’una altra manera, és la informació que s’ofereix sobre la pròpia Casa de les Punxes i la seva construcció. Els panells informatius, les fotografies antigues i actuals i una pantalla tàctil i interactiva permeten que el visitant s’endinsi en l’obra de Cadafalch, tant a nivell més general com, si es desitja, de forma més detallada i profunda.

Josep Puig i Cadafalch
El recorregut també se centra en l’obra de Josep Puig i Cadafalch, donant la merescuda importància als col·laboradors i artesans que el van acompanyar i ajudar a culminar les seves espectaculars obres. També es té en compte la figura més personal i humana de Cadafalch, parlant tant de la seva vida privada com del seu, poc conegut però rellevant, pas per la política.

La Familia Terradas
Un altre dels temes esmentats durant la visita és la família Terradas. Sobretot s’hi parla de les tres germanes propietàries (la Rosa, la Josefa i l’Àngela) de l’edifici, tot i que també és fa referència a la resta de la família, com és el cas del seu germà, Bartomeu, que va heretar la casa i va ser un personatge públic molt conegut, convertint-se en el primer president català del F.C. Barcelona.

La terrassa: Informació i belles vistes

vistes Casa de les Punxes

Les vistes

Un dels aspectes més impressionants de la visita a la Casa Terradas és la possibilitat de pujar fins a la terrassa de l’edifici, fet que permet observar des d’aprop les meravelloses “punxes” que donen sobrenom a l’edifici) així com les vistes de la ciutat des de diferents angles.

La informació

Esperem que les vistes de la pròpia terrassa i de la resta de la ciutat no us distreguin massa ja que a l’interior de les punxes s’ofereix informació molt interessant. Les punxes eren antigament petits estudis que, després de la musealització de l’edifici, s’han convertit en petites sales informatives i didàctiques que parlen sobre alguns aspectes relacionats amb l’edifici (incloent una fantàstica projecció en 3 dimensions del mateix edifici), amb Josep Puig i Cadafalch, els seus col·laboradors i la seva obra (amb especial atenció al Panot de Flor, la rajola típica del paviment de Barcelona dissenyada per Cadafalch) i amb la família Terradas (amb fotografies, curiositats i anècdotes).

Visites guiades o per lliure?

Es pot optar per la modalitat de visita per lliure, on s’accedeix als diferents espais de l’edifici per compte propi, o fer-ho mitjançant la visita guiada, disponible en castellà, català i anglès (en altres idiomes sota petició prèvia i per a grups).

Tipus de visita

La visita per lliure

No disponibles

La visita guiada

No disponibles

Galeria de fotos

Mapa


Mapa de Barcelona

Adreça

Avinguda Diagonal 416, Barcelona.

Horari de visita

La informació es troba més amunt.

Preu de l’entrada

La informació es troba més amunt.

Com arribar-hi?

Metro: Verdaguer (línies 4 i 5) i Diagonal (línies 3 i 5).

Autobusos: línies 6, 33, 34, 49, 47, H8, N6 i N7.

Llocs propers d’interès

Casa Comalat
Casa Milà (La Pedrera)
Museu Egipci de Barcelona
Palau Robert
Casa Amatller

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright